500 g kohupiima
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 sl sidrunimahla
1 dl apelsinimarmelaadi
400 g tükeldatud konservitud mangot või virsikuid või aprikoose
2 dl 35% rõõska koort
Kaunistuseks:punaseid kompotikirsse või kokteilikirsse
värsket münti või sidrunmelissi
Mikserda kohupiim õhulisemaks. Lisa suhkur, vanillsuhkur, sidrunimahlaga vedeldatud apelsinimarmelaad, hoolega nõrutatud ja tükeldatud kompotipuuviljad. Viimasena sega juurde vahustatud rõõsk koor.
Kalla kohupiimamass vormi nõrguma ja hoia järgmise päevani külmas.
Serveerimiseks tõsta pasha magustoidupokaalidesse.
Retsept on pärit soomlaste Valio veebilehelt (Kevytpasha). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Asendasin kattesaamatu kohupiima (ei joudnud kohalikesse etno-toidupoodidesse :)) ricotta-juustuga, ja tuli ka taitsa hea.
kasutasin rasvatut kohupiima ja tuli väga hästi välja. panin vormi põhja ka värvilisi marmelaade, et need hiljem pashal kaunistuseks oleksid. aga marmelaad tahtis pärast vormist välja võtmist väga oma kohalt ära ujuda.
Lastele väga meeldis.
Juba valmis tehtud ja söödud:) Ei kannatud enam. Proovisin sel aastal lahjat pashat, oli maitsev.
Lausa imeline! Suur tänu lihtsa ja väga maitsva retsepti eest. Ilusaid pühi!
Tegin lahjat pashat 5% kohupiimaga :) Väga maitsev tuli.
Lahja pasha
Erinevalt tavapärasest pashast ei ole selles pashas kasutatud võid ega mune.