Lahja pasha

Erinevalt tavapärasest pashast ei ole selles pashas kasutatud võid ega mune.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g kohupiima

3 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 sl sidrunimahla

1 dl apelsinimarmelaadi

400 g tükeldatud konservitud mangot või virsikuid või aprikoose

2 dl 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

punaseid kompotikirsse või kokteilikirsse

värsket münti või sidrunmelissi

Valmistamine

Mikserda kohupiim õhulisemaks. Lisa suhkur, vanillsuhkur, sidrunimahlaga vedeldatud apelsinimarmelaad, hoolega nõrutatud ja tükeldatud kompotipuuviljad. Viimasena sega juurde vahustatud rõõsk koor.

Kalla kohupiimamass vormi nõrguma ja hoia järgmise päevani külmas.

Serveerimiseks tõsta pasha magustoidupokaalidesse.

Retsept on pärit soomlaste Valio veebilehelt (Kevytpasha). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kadri
postitatud 24.03.2008 16:52

Asendasin kattesaamatu kohupiima (ei joudnud kohalikesse etno-toidupoodidesse :)) ricotta-juustuga, ja tuli ka taitsa hea.

mari
postitatud 04.04.2010 18:29

kasutasin rasvatut kohupiima ja tuli väga hästi välja. panin vormi põhja ka värvilisi marmelaade, et need hiljem pashal kaunistuseks oleksid. aga marmelaad tahtis pärast vormist välja võtmist väga oma kohalt ära ujuda.

Lumetydruk
postitatud 05.04.2012 13:36

Lastele väga meeldis.

Pille
postitatud 14.03.2016 09:11

Lumetydruku saadetud foto:

Kairi N @ FB
postitatud 19.04.2014 10:37

Juba valmis tehtud ja söödud:) Ei kannatud enam. Proovisin sel aastal lahjat pashat, oli maitsev.

marit
postitatud 23.03.2016 20:22

Lausa imeline! Suur tänu lihtsa ja väga maitsva retsepti eest. Ilusaid pühi!

Kaare
postitatud 23.04.2019 18:49

Tegin lahjat pashat 5% kohupiimaga :) Väga maitsev tuli.