Dubu Jorim (Korea tofuroog)

Dubu jorim (두부조림 ehk Korea tofuroog, kus kõva tofu esmalt praetakse pannil kergelt läbi ja siis hautatakse sojaleemes. Populaarne roog lõunasöögikarpides (dosirak, 도시락).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kõvemat/pressitud tofu juustu

1 sl õli praadimiseks

Kaste:

3 sl sojakastet

3 sl vett

1 sl seesamiõli

1 tl suhkrut

1 tl gochugaru tšillit (고추가루)

1 tl seesamiseemneid

1 tl peenelt hakitud küüslauku

1-2 hakitud talisibulat või rohelist sibulat

Valmistamine

Lõika tofu u 1 cm paksusteks viiludeks, patsuta köögipaberiga kuivemaks. 

Sega kõik kastmeained omavahel.

Kuumuta õli suurel mittenakkuval praepannil. Aseta tofuviilud ettevaatlikult pannile ja prae keskmisel kuumusel umbes 3-4 minutit, kuni tofu on kergelt kuldne. Siis pööra ringi ja prae ka teiselt poolt kuldseks (3-4 minutit).

Kalla kaste tofuviiludele ning tõsta veidi tofuviile, et kaste ka tofu alla satuks. Lase 3-4 minutit tasasel tulel podiseda, siis pööra tofuviilud ümber ja lase veel 1-2 minutit kastmes podiseda.

Serveeri soojalt või külmalt, kõrvale paku riisi. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR