Külm kaste kala juurde

Rootsis tuntakse seda külma kastet kui "Skolans fisksås" ehk "kooli kalakaste", sest seda serveeritakse koolisööklates justnimelt kala juurde.

Kogus
5 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

0,5 pikka kurki

0,5 tl soola

40 g hakitud värsket tilli

3 dl hapukoort (gräddfil)

1 dl majoneesi

1 dl väikeseid kappareid soovi korral

1 tl mett

0,75 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese kurk, lõika väikesteks kuubikuteks. Sega soolaga ja lase kausis 30 minutit maitsestuda. Siis kurna sõelal ja lase köögipaberil taheneda. 

Haki till. Sega kõik ained omavahel, maitsesta soola-pipraga. 

Kaste maitseb kõige paremini, kui see saab paar tundi või üleöö maitsestuda. Säilita külmkapis. 

Nipid ja soovitused:

  • Kaste sobib küpsekartulite juurde.
  • Kastmesse võib segada ka nt krevette. 
  • Värske kurgi asemel võib kasutada ka hakitud marineeritud kurki (bostongurka).
  • Kapparite lisamine ei ole kohustuslik.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR