Rootsis tuntakse seda külma kastet kui "Skolans fisksås" ehk "kooli kalakaste", sest seda serveeritakse koolisööklates justnimelt kala juurde.
0,5 pikka kurki
0,5 tl soola
40 g hakitud värsket tilli
3 dl hapukoort (gräddfil)
1 dl majoneesi
1 dl väikeseid kappareid soovi korral
1 tl mett
0,75 sl sidrunimahla
soola ja musta pipart
Pese kurk, lõika väikesteks kuubikuteks. Sega soolaga ja lase kausis 30 minutit maitsestuda. Siis kurna sõelal ja lase köögipaberil taheneda.
Haki till. Sega kõik ained omavahel, maitsesta soola-pipraga.
Kaste maitseb kõige paremini, kui see saab paar tundi või üleöö maitsestuda. Säilita külmkapis.
Retsept siit.
Külm kaste kala juurde
Rootsis tuntakse seda külma kastet kui "Skolans fisksås" ehk "kooli kalakaste", sest seda serveeritakse koolisööklates justnimelt kala juurde.