soola ja musta pipart
värsket tüümiani
riivitud parmesani juustu
õhukeselt viilutatud punast sibulat või tavalist sibulat või šalottsibulat
määrimiseks muna
Kuumuta ahi 200C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Rulli lehttainas soovi korral veidi õhemaks, siis lõika umbes 6x10 cm ristkülikuteks. Mõtle, kuhu need pirukad ahjuplaadile mahuvad ja järgnevat tee siis pirukate asukoha kohta.
Nirista paberile oliiviõli, palsamiäädikat, soola-pipart, tüümianilehekesi ja veidi riivitud parmesani. Säti sinna peale õhukesed sibularattad. Aseta peale tainatükk, vajuta servad veidi vastu ahjuplaati (nt kahvliharude abil).
Pintselda pealt munaga (vispelda muna lusikatäie veega lahti).
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldsed.
Pööra ümber, soovi korral puista peale veel värsket tüümiani ja/või riivitud parmesani ja serveeri.
Idee siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väikesed pahupidi sibulapirukad
TikTokis olid need pirukad 2023. a suvel väga popid.