Palpina

Kurdi köögist pärit läätsesupp portulakiga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 dl punaseid läätsesid

1 dl riisi soovi korral, nt basmati või jasmiiniriis

1 l vett

2 köögiviljapuljongikuubikut

1 suur sibul

250 g portulakki

4 sl tomatipastat

1 tl vürtsköömneid

soola ja musta pipart

1 sidruni mahl

praadimiseks õli

Valmistamine

Pane vesi potti, lisa pestud läätsed ja kuumuta keemiseni. Koori vajadusel pinnale kogunev vaht. Alanda kuumust keskmiseni.

Pese riis ja lisa potti, sega läbi ja kuumuta segades paar minutit. 

Lisa puljongikuubikud, maitsesta soola-pipraga. Keeda tasasel tulel kaane all umbes 45 minutit, kuni riis ja läätsed on pehmed. Kontrolli keetmise ajal paar korda ja vajadusel lisa vett.

Haki sibul peeneks, haki portulak.

Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja prae klaasjaks ja kergelt kulldseks. Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi. Lisa portulak ja prae segades 2-3 minutit. Lisa praetud sibula-portulakisegu supile ning lase supil seejärel tasakesi podiseda umbes 10 minutit. 

Maitsesta sidrunimahla ja vürtsköömnetega, lase veel 5 minutit podiseda.

Serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Vaata ka seda versiooni (ingl. k).

LISA KOMMENTAAR