Pane vesi potti, lisa pestud läätsed ja kuumuta keemiseni. Koori vajadusel pinnale kogunev vaht. Alanda kuumust keskmiseni.
Pese riis ja lisa potti, sega läbi ja kuumuta segades paar minutit.
Lisa puljongikuubikud, maitsesta soola-pipraga. Keeda tasasel tulel kaane all umbes 45 minutit, kuni riis ja läätsed on pehmed. Kontrolli keetmise ajal paar korda ja vajadusel lisa vett.
Haki sibul peeneks, haki portulak.
Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja prae klaasjaks ja kergelt kulldseks. Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi. Lisa portulak ja prae segades 2-3 minutit. Lisa praetud sibula-portulakisegu supile ning lase supil seejärel tasakesi podiseda umbes 10 minutit.
Maitsesta sidrunimahla ja vürtsköömnetega, lase veel 5 minutit podiseda.
Palpina
Kurdi köögist pärit läätsesupp portulakiga.