Kikerhernestega musaqa'a

Palestiina retsept. Autoriks Londonis elav Palestiina kokk Sami Tamimi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,25 kg pommut e. baklažaani

120 ml oliiviõli

1 hakitud sibul

6 purustatud küüslauguküünt

1 tl tšillihelbeid

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,5 tl jahvatatud kaneeli

1,5 tl kontsentreeritud tomatipastat

200 g rohelist paprikat

400 g purk konservitud kikerherneid

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1,5 tl suhkrut

2 sl hakitud värsket koriandrit

4 viilutatud Roma tomatit

Valmistamine

Haki sibul, purusta küüslauk. Puhasta paprika, lõika 3 cm tükkideks. Loputa ja nõruta kikerherned. Lõika Roma tomatid paksudeks viiludeks (u 1,5 cm).

Kuumuta ahi 240°C (pöördõhuga 220°C). 

Koori baklažaan köögiviljakoorijaga triibuliseks, seejärel lõika ristipidi 2 cm viiludeks. Pane suurde kaussi, lisa 75 ml õli, 1 tl soola ja julgelt musta pipart. Sega läbi, siis laota baklažaaniviilud kahele suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Küpseta 30 minutit, korra-kaks pöörates, kuni baklažaaniviilud on pehmed ja kergelt pruunistunud. Võta ahjust välja, tõsta kõrvale.

Alanda ahju kuumus 200°C (pöördõhuga 180°C).

Baklažaani küpsetamise ajal valmista kaste. 

Kuumuta 2 sl õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja prae 7 minutit või kuni sibul on pehme ja kergelt pruunistunud.

Lisa küüslauk, tšillihelbed, vürtsköömned, kaneel ja tomatipasta. Kuumuta segades minut aega.

Lisa paprika, kikerherned, purustatud tomatid, suhkur, 200 ml vett, 1 tl soola ja julgelt musta pipart. Alanda kuumust ja lase umbes 18 minutit podiseda või kuni paprikad on küpsed. 

Sega hulka hakitud koriander, siis tõsta pott tulelt.

Võta suur ahjuvorm (u 20cm x 30cm). Laota vormi põhja pooled tomati- ja baklažaaniviiludest. Laota peale kikerhernesegu, siis säti peale ülejäänud tomati- ja baklažaaniviilud. 

Nirista peale supilusikatäis oliiviõli. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 30 minutit. 

Eemalda foolium ja küpseta veel 20 minutit, kuni kaste mulksub ja tomatid on täiesti pehmed. 

Võta ahjust välja, lase umbes 20 minutit jahtuda. Puista peale veel koriandrit. 

Serveeri soojalt või toatemperatuuril.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR