Umami-rohke seene-tartar on lihavaba alternatiiv klassikalisele böffile.
300 g kupatamist mitte vajavaid seeni - nt
kuningservikuid või shimeji-seeni
VÕI enokitake e. enoki seeni või šampinjone või šiitake seeni
75 g võid
1,5 tl sojakastet
1,5 tl tumedat miso-pastat
2 munakollast
1 sl riivitud parmesani juustu
musta pipart
Lõika kuningservikud viiludeks, eralda shimeji-seened üksteisest.
Sulata pannil või. Lisa sojakaste ja misopasta, sega läbi. Lisa seened ning prae tugeval tulel pidevalt segades, kuni seened pruunistuvad.
Jaota kahele taldrikule. Tõsta mõlemale portsule toores munakollane, riivi peale parmesani. Veskist paar keerdu pipart kõige peale.
Retsept on soome ajakirjast Me Naiset 20.1.2021 (Misolla maustettu sienitartar). Meie toimetaja Ilse Metsamaa kasutas kodumaiseid kukeseeni.
Misoga seene-tartar
Umami-rohke seene-tartar on lihavaba alternatiiv klassikalisele böffile.