Misoga seene-tartar

Umami-rohke seene-tartar on lihavaba alternatiiv klassikalisele böffile.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kupatamist mitte vajavaid seeni - nt

kuningservikuid või shimeji-seeni

VÕI enokitake e. enoki seeni või šampinjone või šiitake seeni

75 g võid

1,5 tl sojakastet

1,5 tl tumedat miso-pastat

Serveerimiseks:

2 munakollast

1 sl riivitud parmesani juustu

musta pipart

Valmistamine

Lõika kuningservikud viiludeks, eralda shimeji-seened üksteisest. 

Sulata pannil või. Lisa sojakaste ja misopasta, sega läbi. Lisa seened ning prae tugeval tulel pidevalt segades, kuni seened pruunistuvad.

Jaota kahele taldrikule. Tõsta mõlemale portsule toores munakollane, riivi peale parmesani. Veskist paar keerdu pipart kõige peale. 

Retsept on soome ajakirjast Me Naiset 20.1.2021 (Misolla maustettu sienitartar). Meie toimetaja Ilse Metsamaa kasutas kodumaiseid kukeseeni. 

LISA KOMMENTAAR