Meeporgandid

Mee-võisegus praetud miniporgandid.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

750 g noori porgandeid

1 sl võid

1 sl heledat pruuni suhkrut

2 sl vedelat mett

2-3 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa porgandid ja hauta kaane all umbes 10 minutit, kuni porgandid on 'al dente' - st pehmed, aga ikka veel krõmpsuvad hamba all. Pane porgandid sõelale nõrguma.

Sulata pannil keskmisel kuumusel või. Lisa suhkur, mesi ja porgandid (soovi korral ka veidi purustatud küüslauku). Vähenda kuumust ja kuumuta porgandeid pidevalt segades, kuni porgandid on klaasjad.

Enne serveerimist puista peale petersell.

  • Laktoosivaba versiooni jaoks prae porgandeid laktoosivabas võis. 

Pildi tegi KOOGI KATA.

LISA KOMMENTAAR