4 väiksemat maguskartulit e. bataati (u 700 g)
Kikerherned:1 sl võid
400 g purk konservitud kikerherneid
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
75 g hakitud rohelist sibulat e. sibulapealseid või talisibulat
0,75 dl hakitud siledalehist peterselli
0,5 sl hakitud punast tšillit
Peale:150 g kodujuustu
Pese bataadid e. maguskartulid hoolega, tee kahvliga mõned sissetorke. Soovi korral keera fooliumisse. Küpseta 240-kraadises ahjus (pöörduõhuga 220°C) 40 minutit või küpseta kuumas grillis.
Kikerhernetäidise jaoks sulata või pannil, ära pruunista. Lisa pestud ja nõrutatud kikerherned, paprikapulber, vürtsköömned ja sool ning prae segades umbes 10 minutit.
Sega juurde roheline sibul, petersell ja tšilli.
Tee grillitud/küpsetatud maguskartulitele X-kujuline sisselõige, siis pressi külgedelt, et maguskartul "avaneks". Tõsta peale kikerherned ja kodujuust. Riputa peale mõned soolahelbed ja serveeri.
Retsept siit.
Grillitud maguskartulid kikerhernestega
Vürtsika kikerhernetäidisega küpsetatud maguskartulid sobivad hästi argiõhtusöögiks. Maguskartulid e. bataadid võib küpsetada ahjus või ka grillil.