200 g kreeka jogurtit
1,5 dl kikerhernejahu (besan) või muud hernejahu
2 sl riivitud ingverit
1 sl punast karripastat
1,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
0,5 tl soola
400 g purk konservitud kikerherneid
100 g ribastatud teravatipulist kapsast või porgandit
1 dl hakitud värsket maitserohelist - nt
koriandrit või peterselli
3 sl mahedamaitselist õli praadimiseks
Koori sibul, lõika hästi õhukesteks viiludeks. Sega soolaga ja pane sõelale nõrguma. (Sibulad muutuvad pehmeks ja saavad soolaka maitse).
Sega jogurt, hernejahu, ingver, karripasta, koriander, kurkum ja sool omavahel. Pigista sibulad kuivaks ja sega jogurtisegu hulka.
Nõruta kikerherned hoolega, sega koos riivitud porgandi või kapsa ja hakitud maitserohelisega jogurtisegu hulka.
Vormi segust 8 pätsi.
Kuumuta pannil õli, prae 8 kotletti keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, pööra aeg-ajalt.
Retsept siit.
Kikerhernekotletid
Parajalt vürtsikad köögivilja-kikerhernekotletid. Serveeri dipikastmega, mõne karriroa kõrvale või paku koos värske salati, tšatni ja naan-leivaga.