Kartulivorm vimmaga

Vimb (Vimba vimba) on kalaliik karpkalalaste sugukonnast. Tegemist on maitsva kalaga, keda leidub nt Peipsi järves, Eesti jõgedes ja ka nt Pärnu lahes. Vimba püütakse enamasti talvel ja kevadel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g vimba

1 kg kartuleid

1 suurem sibul

3 muna

5 sl hapukoort

hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Fileeri vimb ja tükelda. Haki sibul ning viiluta kartulid. Lao kartulid ja kala kihiti.

Klopi muna koos maitseainetega ja tilliga, lisa hapukoor. Vala munasegu üle vormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit kuni vormiroog on pealt kuldpruun ja kartul pehme.

Loe veel:

Jane Klasmanise retsept ja foto. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.04.2024 20:41

Karmen K. Pärnust tegi seda rooga: "Selline Nami-Nami pisut muudetud variant sai täna. Üks jäi veel homseks tervelt ahju ajada."