400 g veiseliha
1-2 sl õli
1-2 tükeldatud sibulat
2 sl kontsentreeritud tomatipastat või adžika vürtsikatet (või mõlemat)
vett
3-4 soolakurki või hapukurki
400 g tükeldatud ja praetud kartulit
soola ja musta pipart
Lõika veiseliha esmalt ristikiudu viiludeks ja seejärel kangideks (umbes 1x4 cm), pruunista pannil õlis. Lisa sibul, prae kergelt läbi. Lisa tomatipüree (ja adžika), maitsesta soola-pipraga.
Vala peale niipalju kuuma vett, et liha oleks kaetud. Hauta, kuni liha on üsna pehme (30-45 minutit).
Samal ajal koori kartulid, lõika sektoriteks ja prae pannil õlis poolpehmeks. Lisa siis koos hakitud küüslauguga potti liha juurde. Hauta veel 10-15 minutit, kuni liha ja kartulid on küpsed.
Lisa tükeldatud kurgid, kuumuta läbi ja serveeri.
Kena pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Minu jaoks oli see esimene kord seda toitu teha ja üllatusin meeldivalt. Kasutasin metssealiha.
Väga hea roog sai.
mis vahe on soolakurgil ja hapukurgil?
Soolakurk on vähehapu hapukurk :)
meile meeldib ka see roog,teeme 2-3 kuus korra ikka.täna leidsin nami-nami retsepti katsetamiseks Peedine strooganov,proovige seda ka.mina jätsin tomatipasta välja,kunas minu perele ei meeldi ja suht sarnane.keeda lihtsalt kartul juurde aga mitseealmus suht sama
Tegin täna...ja meie peres juhtub väga harva, et sööki jääb puudu ning taldrikud lakutakse puhtaks, pott kaabitakse läikima :) Ülihää ja samas nii lihtne roog! :)
Mõnus!!
Väga hea. Liiga hea ;)
tegin eile azuud,ma juba olin unustanud kui hea see oli :)
Olen aastakümneid seda sealihaga nautinud, minu lemmik. Lisan ka veel hapukoort haudumise ajaks - on veel parem.
Teen azuud põhimõtteliselt samamoodi aga tomatikastet panen pisut rohkem ja küüslauku ei pane :)
Mulle meeldib!
Olen selle järgi juba aastaid teinud :)</br> Super hea on!</br>
Mina olen hautanud porgandit ka ja veiseliha asemel olen kasutanud sealiha. Tomati, sibula oma tehtud hoidis ka sisse siis eraldi sibulat juurde ei hauta. Seda on ka hea soojendada hiljem.
Lisan koos kurgiga veel peterselli. Väga maitsev toit.
Väga hea toit..
Asuu pole mingi nostalgia, koolis sööklates pakutakse seda!
Ülihea,aitäh!
Just mõtlesin, mida sulamapandud taisest sealihatükist valmistada, loodan, et sealiha sobib sinna sisse samahästi!
Minu lemmik. Olen isegi hakklihaga teinud. :)
Nämma!
Väga mõnus roog!
Täitsa hea!
Pann särisema
Azuu on maitsev toit, mis perele väga meeldib ning kiiresti ära süüakse!
Asuu
Veidi sovetiaegset sööklaklassikat. Algselt tatari köögist pärit asuu (kirjutatakse ka azuu) on hapukurgi ja praetud kartulitega veiselihahautis, ent seda võib teha ka sealihaga.