Asuu

Veidi sovetiaegset sööklaklassikat. Algselt tatari köögist pärit asuu (kirjutatakse ka azuu) on hapukurgi ja praetud kartulitega veiselihahautis, ent seda võib teha ka sealihaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1-1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g veiseliha

1-2 sl õli

1-2 tükeldatud sibulat

2 sl kontsentreeritud tomatipastat või adžika vürtsikatet (või mõlemat)

küüslauku

vett

3-4 soolakurki või hapukurki

400 g tükeldatud ja praetud kartulit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika veiseliha esmalt ristikiudu viiludeks ja seejärel kangideks (umbes 1x4 cm), pruunista pannil õlis. Lisa sibul, prae kergelt läbi. Lisa tomatipüree (ja adžika), maitsesta soola-pipraga.

Vala peale niipalju kuuma vett, et liha oleks kaetud. Hauta, kuni liha on üsna pehme (30-45 minutit).

Samal ajal koori kartulid, lõika sektoriteks ja prae pannil õlis poolpehmeks. Lisa siis koos hakitud küüslauguga potti liha juurde. Hauta veel 10-15 minutit, kuni liha ja kartulid on küpsed. 

Lisa tükeldatud kurgid, kuumuta läbi ja serveeri. 

Loe veel:

Kena pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Kait
postitatud 06.05.2008 21:35

Minu jaoks oli see esimene kord seda toitu teha ja üllatusin meeldivalt. Kasutasin metssealiha.

Afandu
postitatud 24.05.2008 13:07

Väga hea roog sai.

K.Kl.
postitatud 29.07.2008 14:00

mis vahe on soolakurgil ja hapukurgil?

Pille @ Nami-nami
postitatud 29.07.2008 14:54

Soolakurk on vähehapu hapukurk :)

stx
postitatud 24.08.2010 02:07

meile meeldib ka see roog,teeme 2-3 kuus korra ikka.täna leidsin nami-nami retsepti katsetamiseks Peedine strooganov,proovige seda ka.mina jätsin tomatipasta välja,kunas minu perele ei meeldi ja suht sarnane.keeda lihtsalt kartul juurde aga mitseealmus suht sama

Aet Rauk
postitatud 27.10.2010 07:42

Tegin täna...ja meie peres juhtub väga harva, et sööki jääb puudu ning taldrikud lakutakse puhtaks, pott kaabitakse läikima :) Ülihää ja samas nii lihtne roog! :)

Hexy
postitatud 03.02.2011 17:29

Mõnus!!

Sussi
postitatud 06.03.2011 21:41

Väga hea. Liiga hea ;)

Karima
postitatud 28.08.2013 10:08

tegin eile azuud,ma juba olin unustanud kui hea see oli :)

külamees
postitatud 08.02.2014 18:18

Olen aastakümneid seda sealihaga nautinud, minu lemmik. Lisan ka veel hapukoort haudumise ajaks - on veel parem.

Helen S @ FB
postitatud 18.06.2015 09:08

Teen azuud põhimõtteliselt samamoodi aga tomatikastet panen pisut rohkem ja küüslauku ei pane :)

Ilse
postitatud 05.08.2015 14:24

Mulle meeldib!

Margit Perehod
postitatud 15.12.2016 14:27

Olen selle järgi juba aastaid teinud :)</br> Super hea on!</br>

Elvi Nurmsalu
postitatud 15.12.2016 16:44

Mina olen hautanud porgandit ka ja veiseliha asemel olen kasutanud sealiha. Tomati, sibula oma tehtud hoidis ka sisse siis eraldi sibulat juurde ei hauta. Seda on ka hea soojendada hiljem.

Siiri Essenson
postitatud 31.03.2017 16:24

Lisan koos kurgiga veel peterselli. Väga maitsev toit.

Urve Kalda
postitatud 03.04.2017 20:56

Väga hea toit..

Kadri_cy
postitatud 05.04.2017 21:07

Asuu pole mingi nostalgia, koolis sööklates pakutakse seda!

Toomas
postitatud 17.11.2018 18:50

Ülihea,aitäh!

Juta Heinsaar
postitatud 13.01.2020 16:54

Just mõtlesin, mida sulamapandud taisest sealihatükist valmistada, loodan, et sealiha sobib sinna sisse samahästi!

Reesie Cooper
postitatud 14.01.2020 18:03

Minu lemmik. Olen isegi hakklihaga teinud. :)

Epp Enno
postitatud 15.01.2020 19:29

Nämma!

Maarika Nuut
postitatud 12.04.2022 10:51

Väga mõnus roog!

Maalt ja hobusega
postitatud 13.09.2022 14:11

Täitsa hea!

Kirvelõust
postitatud 11.01.2024 11:14

Pann särisema

Sigrid O.
postitatud 24.03.2024 15:46

Azuu on maitsev toit, mis perele väga meeldib ning kiiresti ära süüakse!