1 kg pärmi-lehttainast
Täidis:300 g šampinjone
1 sibul
300 g hakkliha
2 sl nisujahu
200 g riisi
500 ml piima
50 g võid
3 keedetud muna
soola ja musta pipart
Määrimiseks:1 muna ja veidi vett
Lase pärmi-lehttainal sulata, siis lõika tainas neljaks tükiks. Rulli kõik tükid hästi õhukeseks. Kaks tükki lõika nt koogivormi või taldriku abil 28 cm läbimõõduga kettaks ning ülejäänud kaks 26 cm läbimõõduga ketasteks.
Kuumuta ahi 180°C. Keeda riis pehmeks, siis kurna.
Täidise valmistamiseks tükelda šampinjonid ja sibul. Kuumuta suurel pannil veidi õli, siis lisa hakkliha, seened ja sibul ning prae läbi.
Puista pannile jahu, kuumuta läbi. Lisa pannile riis ja piim ning lase segul podiseda, kuni see pakseneb. Viimasena lisa hakitud keedetud munad.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile üks suurem lehttainaketas. Tõsta peale kolmandik hakklihasegust, jättes servadest u 2 cm vabaks.
Aseta peale üks kahest väiksemast tainakettast, sellele pool ülejäänud hakklihasegust. Siis teine väiksem tainaplaat, sellele ülejäänud hakklihasegu. Kõige peale tõsta teine suurem tainaketas. Suru pealmise tainaketta servad alumise tainaketta servadega kokku (nt kahvli abil).
Lõika tainasribadest lehekujulised kaunistused, aseta pirukale.
Klopi muna tilga veega lahti, määri pirukas pealt munaga kokku. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit.
Retsept on mugandatud OM väljaandest "Pidu" (2015/2016)
Kurnik
Vene köögist pärit lihavõttepirukas "курник". Nagu nimigi vihjab, peaks tegemist olema kanalihapirukaga, aga Nadežda Kaarma versioon tehakse hakklihaga.