Spagetikõrvits sibulaga

Prantsuse sibulasupist inspireeritud spagetikõrvitsaroog, millele cannellini oad lisavad kiudaineid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,3 kg kaaluv spagetikõrvits

soola ja musta pipart

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 suur sibul

120 ml köögiviljapuljongit

3 küüslauguküünt

1 tl kuivatatud või 1 sl värsket tüümiani

400 g purk konservitud cannellini ube

3 dl riivitud Gruyère juustu või muud juustu

värsket peterselli

Valmistamine

Lõika spagetikõrvits pikuti pooleks, uurista välja säsi ja seemned. Küpsetamiseks on kaks varianti:

  1. Pane mikrolaineahju sobivasse nõusse, lõikepind ülal. Maitsesta kergelt soola-pipraga, nirista peale veidi õli. Küpseta täisvõimsusel mikrolaineahjus umbes 10-12 minutit.
  2. Pane äärega ahjupannile, lõikepind allpool. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40-50 minutit või kuni kõrvits on pehme. 

Kui spagetikõrvits on jahtunud, siis uurista sisu ("spagetid") kahvli abil kaussi. Maitsesta “spagetid” soola-pipraga, sega läbi. 

Kuumuta ahi 220°C.

Kuumuta praepannil õli. Lisa pikuti poolitatud ja seejärel õhukeselt viilutatud sibul ning prae aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. 

Lisa puljong, küüslauk, tüümian ja veel soola-pipart. Hauta segades veel 5 minutit või kuni vedelik on aurustunud.

Lisa kõrvitsaribad ja loputatud-nõrutatud oad.

Tõsta spagetikõrvitsakestad ahjupannile. Jaota täidis kahe kõrvitsapoooliku vahel ning puista peale riivitud juust. 

Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit või kuni juust on sulanud. Siis lülita sisse grillelement ja küpseta veel 2 minutit. 

Enne serveerimist puista peale hakitud peterselli.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.  Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.12.2024 20:57

Meile meeldis - hea vegetaarne alternatiiv, täitis hästi kõhtu.