Spagetikõrvits sibulaga

Prantsuse sibulasupist inspireeritud spagetikõrvitsaroog, millele cannellini oad lisavad kiudaineid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,3 kg kaaluv spagetikõrvits

soola ja musta pipart

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 suur sibul

120 ml kana- või köögiviljapuljongit

3 küüslauguküünt

1,25 tl kuivatatud tüümiani

400 g purk konservitud cannellini ube

3 dl riivitud Gruyère juustu või muud juustu

värsket peterselli

Valmistamine

Lõika spagetikõrvits pikuti pooleks, uurista välja säsi ja seemned. Küpsetamiseks on kaks varianti:

1) Pane mikrolaineahju sobivasse nõusse, lisa 4 sl vett. Küpseta täisvõimsusel mikrolaineahjus umbes 10-12 minutit.

2) Pane äärega ahjupannile, lõikepind allpool. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40-50 minutit või kuni kõrvits on pehme. 

Kui spagetikõrvits on jahtunud, siis uurista sisu ("spagetid") kahvli abil kaussi. Maitsesta u 0,25 tl soola ja 0,25 tl pipraga. Sega.

Kuumuta ahi 220°C.

Kuumuta praepannil õli. Lisa pikuti poolitatud ja seejärel õhukeselt viilutatud sibul ning prae aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. 

Lisa puljong, küüslauk, tüümian ja veel soola-pipart (u 0,25 tl mõlemat). Hauta segades veel 5 minutit või kuni vedelik on aurustunud.

Tõsta kaussi kõrvitsaribade juurde. Sega juurde nõrutatud oad ja 2,5 dl riivitud juustu.

Tõsta spagetikõrvitsakestad ahjupannile. Jaota täidis kahe kõrvitsapoooliku vahel ning puista peale ülejäänud riivitud juust. 

Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit või kuni juust on sulanud. Siis lülita sisse grillelement ja küpseta veel 2 minutit. 

Enne serveerimist puista peale hakitud peterselli.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR