1,3 kg kaaluv spagetikõrvits
soola ja musta pipart
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 suur sibul
120 ml kana- või köögiviljapuljongit
1,25 tl kuivatatud tüümiani
400 g purk konservitud cannellini ube
3 dl riivitud Gruyère juustu või muud juustu
värsket peterselli
Lõika spagetikõrvits pikuti pooleks, uurista välja säsi ja seemned. Küpsetamiseks on kaks varianti:
1) Pane mikrolaineahju sobivasse nõusse, lisa 4 sl vett. Küpseta täisvõimsusel mikrolaineahjus umbes 10-12 minutit.
2) Pane äärega ahjupannile, lõikepind allpool. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40-50 minutit või kuni kõrvits on pehme.
Kui spagetikõrvits on jahtunud, siis uurista sisu ("spagetid") kahvli abil kaussi. Maitsesta u 0,25 tl soola ja 0,25 tl pipraga. Sega.
Kuumuta ahi 220°C.
Kuumuta praepannil õli. Lisa pikuti poolitatud ja seejärel õhukeselt viilutatud sibul ning prae aeg-ajalt segades umbes 10 minutit.
Lisa puljong, küüslauk, tüümian ja veel soola-pipart (u 0,25 tl mõlemat). Hauta segades veel 5 minutit või kuni vedelik on aurustunud.
Tõsta kaussi kõrvitsaribade juurde. Sega juurde nõrutatud oad ja 2,5 dl riivitud juustu.
Tõsta spagetikõrvitsakestad ahjupannile. Jaota täidis kahe kõrvitsapoooliku vahel ning puista peale ülejäänud riivitud juust.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit või kuni juust on sulanud. Siis lülita sisse grillelement ja küpseta veel 2 minutit.
Enne serveerimist puista peale hakitud peterselli.
Retsept siit.
Spagetikõrvits sibulaga
Prantsuse sibulasupist inspireeritud spagetikõrvitsaroog, millele cannellini oad lisavad kiudaineid.