1,3 kg kaaluv spagetikõrvits
soola ja musta pipart
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 suur sibul
120 ml köögiviljapuljongit
1 tl kuivatatud või 1 sl värsket tüümiani
400 g purk konservitud cannellini ube
3 dl riivitud Gruyère juustu või muud juustu
värsket peterselli
Lõika spagetikõrvits pikuti pooleks, uurista välja säsi ja seemned. Küpsetamiseks on kaks varianti:
Kui spagetikõrvits on jahtunud, siis uurista sisu ("spagetid") kahvli abil kaussi. Maitsesta “spagetid” soola-pipraga, sega läbi.
Kuumuta ahi 220°C.
Kuumuta praepannil õli. Lisa pikuti poolitatud ja seejärel õhukeselt viilutatud sibul ning prae aeg-ajalt segades umbes 10 minutit.
Lisa puljong, küüslauk, tüümian ja veel soola-pipart. Hauta segades veel 5 minutit või kuni vedelik on aurustunud.
Lisa kõrvitsaribad ja loputatud-nõrutatud oad.
Tõsta spagetikõrvitsakestad ahjupannile. Jaota täidis kahe kõrvitsapoooliku vahel ning puista peale riivitud juust.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit või kuni juust on sulanud. Siis lülita sisse grillelement ja küpseta veel 2 minutit.
Enne serveerimist puista peale hakitud peterselli.
Retsept mugandatud siit. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Spagetikõrvits sibulaga
Prantsuse sibulasupist inspireeritud spagetikõrvitsaroog, millele cannellini oad lisavad kiudaineid.