200 g külmsuitsulõhet
400 g kartulit (nt Laura või Marabel)
1 väiksem sibul
200 g keedetud peeti (nt Laheotsa)
250 g porgandit
300-400 g majoneesi
2 muna
Keeda kartulid ja porgandid eraldi potis küpseks, aga mitte liiga pehmeks. Kurna ja lase toatemperatuuril jahtuda. Koori kartulid ja porgandid. Keeda munad valmis, lase jahtuda ja koori.
Kasuka kokkupanek:
1. Lõika lõhe väiksemateks tükkideks ja laota ühtlase kihina umbes 2liitrise klaasvormi põhjale.
2. Riivi kartulid jämeda riiviga, laota ühtlase kihina lõhele.
3. Puista peale peenelt hakitud sibul.
4. Määri umbes 2 dl majoneesi ühtlase kihina sibulakihi peale.
5. Riivi peet jämedalt, laota majoneesikihile.
6. Riivi porgandid jämedalt, puista peedikihile.
7. Määri peale ülejäänud majonees.
8. Riivi muna peene(ma) riiviga ja puista majoneesikihile.
Lase enne serveerimist jahedas maitsestuda.
Retsept on üsna tugevasti mugandatud USAs elava ukrainlanna Natasha toidublogist "Natasha's Kitchen"
väga meeldis.
Tegingi siis. Suitsulõhe (sadama turult, hurraa! :) sobis hästi ja üldse oli väga maitsev ja tore.
See on väga maitsev! Proovige, te ei kahetse.
Sööjad kiitsid väga. Minu jaoks oli pisut mage.
Tänan seda perenaist, kes retsepti ja kogused kenasti üles loetles. Lõpuks sain sellise kasuka retsepti, kus tõesti kõiki ained täpselt nii parajalt (klaasist ristküliku kujuline ahjuvorm), et nõu saab täis. Kalana kasutame aga head heeringat ja salvesti rohelise kaanega majoneesi teen ka natuke vedelamaks. Ja milline aja võit, võrreldes salati hakkimisega!
Superhea!
Väga maitsev! Kõigile sünnipäeva külalistele maitses väga!!!
Väga maitsev
Super hea salat, olen seda korduvalt valmistanud ja kõigile on meeldinud.
Väga hea kasuka retsept, ent meile meeldib heerigaga rohkem. Kellele heeringas ei istu, siis pange suitsulõhet - väga maitsev sai.
mõnus roog.
Sai tehtud,väga hea oli :) Teie retseptide järgi on väga lihtne kokata ja tulemus on alati suurepärane :)
See on väga maitsev.
Mulle meeldivad kokteil salatid! Huvitav, kas soolalõhega ka hea jääb?
Jah väga hea tuleb, olen teinud!
Tõesti jääb väga maitsev, olen korduvalt teinud!
Tegin külmsuitsuskumbriaga sai ka väga hea.
Minule oli mage, aga lisasin head marineeritud kurki...
Väga maitses! Majonees läks pooleks hapukoorega, hakitud tilli ka.
Kasukas suitsulõhega
Kuigi klassikane venelaste šuba ehk kasukas valmistatakse heeringaga, siis väga maitsev jääb ka suitsulõhega variant.
Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin.