Kasukas suitsulõhega

Kuigi klassikane venelaste šuba ehk kasukas valmistatakse heeringaga, siis väga maitsev jääb ka suitsulõhega variant.

Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kuuele (u 2-liitrine kausitäis)
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g külmsuitsulõhet

400 g kartulit (nt Laura või Marabel)

1 väiksem sibul

200 g keedetud peeti (nt Laheotsa)

250 g porgandit

300-400 g majoneesi

2 muna

Valmistamine

Keeda kartulid ja porgandid eraldi potis küpseks, aga mitte liiga pehmeks. Kurna ja lase toatemperatuuril jahtuda. Koori kartulid ja porgandid. Keeda munad valmis, lase jahtuda ja koori.

Kasuka kokkupanek:
1. Lõika lõhe väiksemateks tükkideks ja laota ühtlase kihina umbes 2liitrise klaasvormi põhjale.
2. Riivi kartulid jämeda riiviga, laota ühtlase kihina lõhele.
3. Puista peale peenelt hakitud sibul.
4. Määri umbes 2 dl majoneesi ühtlase kihina sibulakihi peale.
5. Riivi peet jämedalt, laota majoneesikihile.
6. Riivi porgandid jämedalt, puista peedikihile.
7. Määri peale ülejäänud majonees.
8. Riivi muna peene(ma) riiviga ja puista majoneesikihile.

Lase enne serveerimist jahedas maitsestuda.

Retsept on üsna tugevasti mugandatud USAs elava ukrainlanna Natasha toidublogist "Natasha's Kitchen"

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.12.2010 11:49

väga meeldis.

Marju
postitatud 20.12.2010 09:15

Tegingi siis. Suitsulõhe (sadama turult, hurraa! :) sobis hästi ja üldse oli väga maitsev ja tore.

Duuh
postitatud 20.12.2010 09:29

See on väga maitsev! Proovige, te ei kahetse.

Liisi
postitatud 28.12.2010 09:25

Sööjad kiitsid väga. Minu jaoks oli pisut mage.

Perenaine
postitatud 18.02.2011 13:28

Tänan seda perenaist, kes retsepti ja kogused kenasti üles loetles. Lõpuks sain sellise kasuka retsepti, kus tõesti kõiki ained täpselt nii parajalt (klaasist ristküliku kujuline ahjuvorm), et nõu saab täis. Kalana kasutame aga head heeringat ja salvesti rohelise kaanega majoneesi teen ka natuke vedelamaks. Ja milline aja võit, võrreldes salati hakkimisega!

Tiramiiiisu
postitatud 28.12.2011 11:47

Superhea!

Marit
postitatud 26.08.2012 19:40

Väga maitsev! Kõigile sünnipäeva külalistele maitses väga!!!

Hexy
postitatud 26.12.2012 12:01

Väga maitsev

Kiisumiisu
postitatud 23.10.2013 13:40

Super hea salat, olen seda korduvalt valmistanud ja kõigile on meeldinud.

Mari
postitatud 03.04.2014 10:58

Väga hea kasuka retsept, ent meile meeldib heerigaga rohkem. Kellele heeringas ei istu, siis pange suitsulõhet - väga maitsev sai.

Tiiu S @ FB
postitatud 24.01.2015 15:27

mõnus roog.

Ene Saaliste
postitatud 25.12.2015 17:20

Sai tehtud,väga hea oli :) Teie retseptide järgi on väga lihtne kokata ja tulemus on alati suurepärane :)

Ilse
postitatud 29.03.2016 18:50

See on väga maitsev.

Liivi Reinumäe
postitatud 29.12.2017 21:56

Mulle meeldivad kokteil salatid! Huvitav, kas soolalõhega ka hea jääb?

Marina-Maire Nõmme
posted on 29.12.2017 22:18

Jah väga hea tuleb, olen teinud!

Katarina Kirt
postitatud 30.12.2017 00:13

Tõesti jääb väga maitsev, olen korduvalt teinud!

Riina
postitatud 20.01.2018 14:51

Tegin külmsuitsuskumbriaga sai ka väga hea.

kukyeve
postitatud 20.12.2018 14:24

Minule oli mage, aga lisasin head marineeritud kurki...

Soraline
postitatud 27.12.2018 09:55

Väga maitses! Majonees läks pooleks hapukoorega, hakitud tilli ka.