3 babyback ribiplaati (sealiha)
1 tl musta pipart
2 sl oliiviõli
1 hakitud suurem sibul
3 hakitud küüslauguküünt
1 sl riivitud ingverijuurt
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
4 sl mett
5 dl veisepuljongit
2,5 dl valmist BBQ-grillkastet
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 230˚C.
Maitsesta ribiplaadid Cajuni maitseainesegu ning musta pipraga, hõõrudes vürtsid korralikult liha sisse. Lase maitsestuda.
Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel u 8-10 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa hakitud küüslauk ja ingver ja kuumuta läbi.
Lisa tomatipasta ja mesi, lase 2 minutit podiseda.
Lisa puljong, kuumuta keemiseni ja lase 2 minutit podised.
Lõika ribiplaadid pooleks, aseta suure ahjupanni sisse. Kalla kaste ühtlaselt peale. Kata ribid fooliumiga. Pane ahju, alanda kuumus 160˚C ja küpseta 1 tund.
Eemalda foolium, tõsta ribid serveerimisalusele. Kalla pannile kogunenud leem paraja suurusega poti sisse. Kuumuta keemiseni ja keeda kokku, kuni algsest kogusest on umbes kolmandik alles. Sega juurde BBQ-kaste, maitsesta.
Kuumuta grill keskmise kuumuseni. Pane ribid grillile, luupool allpool. Kata kaanega ja küpseta umbes 10 minutit, kuni ribid on kergelt pruunistunud.
Pintselda grillkastmega, siis oööra ringi ja küpseta veel grillil 5 minutit.
Serveeri ülejäänud kastmega.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Meil kiideti heaks, lõppkokkuvõttes on lihtne teha ka. Mina suristasin leeme nuimikseriga ühtlaseks enne alla keetmist ja see kaste oli eriti hõrk ja maitsev. Kindlasti läheb suvel kordamisele.
Louisiana ribid