Louisiana ribid

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 babyback ribiplaati (sealiha)

Cajun'i maitseainesegu

1 tl musta pipart

2 sl oliiviõli

1 hakitud suurem sibul

3 hakitud küüslauguküünt

1 sl riivitud ingverijuurt

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

4 sl mett

5 dl veisepuljongit

2,5 dl valmist BBQ-grillkastet

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 230˚C.

Maitsesta ribiplaadid Cajuni maitseainesegu ning musta pipraga, hõõrudes vürtsid korralikult liha sisse. Lase maitsestuda. 

Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel u 8-10 minutit, kuni sibul pehmeneb. 

Lisa hakitud küüslauk ja ingver ja kuumuta läbi.

Lisa tomatipasta ja mesi, lase 2 minutit podiseda. 

Lisa puljong, kuumuta keemiseni ja lase 2 minutit podised. 

Lõika ribiplaadid pooleks, aseta suure ahjupanni sisse. Kalla kaste ühtlaselt peale. Kata ribid fooliumiga. Pane ahju, alanda kuumus 160˚C ja küpseta 1 tund.

Eemalda foolium, tõsta ribid serveerimisalusele. Kalla pannile kogunenud leem paraja suurusega poti sisse. Kuumuta keemiseni ja keeda kokku, kuni algsest kogusest on umbes kolmandik alles. Sega juurde BBQ-kaste, maitsesta. 

Kuumuta grill keskmise kuumuseni. Pane ribid grillile, luupool allpool. Kata kaanega ja küpseta umbes 10 minutit, kuni ribid on kergelt pruunistunud. 

Pintselda grillkastmega, siis oööra ringi ja küpseta veel grillil 5 minutit.

Serveeri ülejäänud kastmega. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 11.03.2023 11:13

Meil kiideti heaks, lõppkokkuvõttes on lihtne teha ka. Mina suristasin leeme nuimikseriga ühtlaseks enne alla keetmist ja see kaste oli eriti hõrk ja maitsev. Kindlasti läheb suvel kordamisele.