700 g kartuleid (mitte väga jahuseid)
2 porgandit (u 150 g)
1 pastinaak (u 150 g)
1 sibul (u 100 g)
500 g külmutatud õhukeselt viilutatud põhjapõdraliha (poronkäristystä)
1 sl õli
8 dl vett
1 tl soola
250 g sulatatud juustu (rohelise pipra või põhjapõdralihaga)
1 dl hakitud värsket peterselli
Koori ja tükelda kartulid, porgandid ja pastinaak. Koori sibul, haki peeneks.
Pruunista põhjapõdralihaviilud mittenakkuvas potis õlis.
Lisa köögiviljad, vesi ja sool. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 10-15 minutit või kuni köögiviljad on peaaegu küpsed.
Lisa sulajuustutükid ja kuumuta supp uuesti läbi. Sega, kuni juust on sulanud.
Puista peale hakitud petersell. Serveeri värske leivaga.
Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lapi vanamehe supp
"Poronkäristys" lihast ehk õhukestest põhjapõdralihaviiludest tehtud tummine supp maitseb eriti hästi külmal talveõhtul.