Lapi vanamehe supp

"Poronkäristys" lihast ehk õhukestest põhjapõdralihaviiludest tehtud tummine supp maitseb eriti hästi külmal talveõhtul.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

700 g kartuleid (mitte väga jahuseid)

2 porgandit (u 150 g)

1 pastinaak (u 150 g)

1 sibul (u 100 g)

500 g külmutatud õhukeselt viilutatud põhjapõdraliha (poronkäristystä)

1 sl õli

8 dl vett

1 tl soola

250 g sulatatud juustu (rohelise pipra või põhjapõdralihaga)

1 dl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid, porgandid ja pastinaak. Koori sibul, haki peeneks. 

Pruunista põhjapõdralihaviilud mittenakkuvas potis õlis. 

Lisa köögiviljad, vesi ja sool. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 10-15 minutit või kuni köögiviljad on peaaegu küpsed. 

Lisa sulajuustutükid ja kuumuta supp uuesti läbi. Sega, kuni juust on sulanud. 

Puista peale hakitud petersell. Serveeri värske leivaga. 

Loe veel:

Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR