400 g purk konservitud kikerherneid
0,8 dl peenelt hakitud varssellerit
4 sl e. 60 ml vegan-majoneesi (nt Tarplan)
4 sl hakitud värsket tilli
1 peenelt hakitud talisibul või rohelist sibulat
2 tl hakitud kappareid
0,25 tl jahvatatud musta pipart
Kurna kikerherned, pane puhtale köögirätikule. Veereta rätiku vahel, et kikerherneste kestad maha tuleksin.
Pane kikerherned kaussi, tambi kahvliga katki. Siis lisa seller, majonees, till, roheline sibul, kapparid, sidrunimahl ja pipar. Sega hoolega läbi.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle väga meeldis, kuigi värskelt tehtuna rohkem kui peale 2 päeva külmkapis. Sõin rukkileiva peal ja niisama ka.
Kikerherned tilli ja kapparitega
Kreemjas vegansalat rohke tilliga. Serveeri võilieva või taimse burgeri kõrvale kartulisalati või coleslaw-kapsasalati kõrvale.
Kasuta nt Tarplani vegan-majoneesi.