Kikerherned tilli ja kapparitega

Kreemjas vegansalat rohke tilliga. Serveeri võilieva või taimse burgeri kõrvale kartulisalati või coleslaw-kapsasalati kõrvale.
Kasuta nt Tarplani vegan-majoneesi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk konservitud kikerherneid

0,8 dl peenelt hakitud varssellerit

4 sl e. 60 ml vegan-majoneesi (nt Tarplan)

4 sl hakitud värsket tilli

1 peenelt hakitud talisibul või rohelist sibulat

2 tl hakitud kappareid

2 sidrunimahla

0,25 tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Kurna kikerherned, pane puhtale köögirätikule. Veereta rätiku vahel, et kikerherneste kestad maha tuleksin.

Pane kikerherned kaussi, tambi kahvliga katki. Siis lisa seller, majonees, till, roheline sibul, kapparid, sidrunimahl ja pipar. Sega hoolega läbi.

Nipid ja soovitused:

  • Loomulikult võib kasutada ka tavalist majoneesi. 
  • Külmkapis kinnises karbis säilib salat kuni 4 päeva. 

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.02.2023 09:30

Mulle väga meeldis, kuigi värskelt tehtuna rohkem kui peale 2 päeva külmkapis. Sõin rukkileiva peal ja niisama ka.