Jõuluhõngulised pannkoogid

Pruunistatud või ja apelsinimoosiga maitsestatud pannkoogid sobivad imehästi pühadeperioodi hommikutel nautimiseks.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt muna

3 sl apelsinimarmelaadi

näpuotsaga soola

500 g 20% hapukoort

4 dl nisujahu

1 tl söögisoodat

40 g võid

Jõhvikakaste:

200 g jõhvikaid

1 apelsini mahl ja riivitud koor

150 g suhkrut

1 kaneelikoor

1 sl võid

Serveerimiseks:

vahukoort või jäätist

Valmistamine

Pannkoogitaina jaoks klopi munad kergelt lahti. Lisa sool, apelsinimoos ja hapukoor ning sega ühtlaseks. Sega hulka jahu ja sooda. Tainas tuleb üsna paks.

Sulata pannil või ja lase sel kergelt pruunistuda (ära kõrveta!). Sega kuum pruunistunud või taina hulka.

Küpseta mõõdukal kuumusel pontsakad pannkoogid.

Kastme jaoks pane jõhvikad, suhkur, apelsinimahl ja -koor ning kaneelikoor väikesesse potti. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni jõhvikad katki keevad. Tõsta pott tulelt ja sega hulka või.

Serveeri pannkooke jõhvikakastme ja vahustatud koore või külma jäätisega.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 11.12.2022 15:56

Pannkoogitainale võib lisada ka jõuluvürtse - kaneeli või piparkoogimaitseainet! Jõhvikakaste on hästi mõnus.

Hille Tiik
postitatud 24.12.2022 18:56

Super!

Helen H.
postitatud 03.12.2023 11:20

Võrratult ilus pilt! Tõeline isutekitaja!

Milvi G.
postitatud 03.12.2023 19:19

Imeilusad pannkoogid.

Maie Karpin
postitatud 25.12.2023 15:24

Väga äge!