Pannkoogitaina jaoks klopi munad kergelt lahti. Lisa sool, apelsinimoos ja hapukoor ning sega ühtlaseks. Sega hulka jahu ja sooda. Tainas tuleb üsna paks.
Sulata pannil või ja lase sel kergelt pruunistuda (ära kõrveta!). Sega kuum pruunistunud või taina hulka.
Küpseta mõõdukal kuumusel pontsakad pannkoogid.
Kastme jaoks pane jõhvikad, suhkur, apelsinimahl ja -koor ning kaneelikoor väikesesse potti. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni jõhvikad katki keevad. Tõsta pott tulelt ja sega hulka või.
Serveeri pannkooke jõhvikakastme ja vahustatud koore või külma jäätisega.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Jõuluhõngulised pannkoogid
Pruunistatud või ja apelsinimoosiga maitsestatud pannkoogid sobivad imehästi pühadeperioodi hommikutel nautimiseks.