Glasuuritud sea sisefilee

Lihtne sealiharoog väiksema seltskonna pühadelauale.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-700 g sea sisefileed

2 tl pruuni suhkrut

soola ja musta pipart

6-8 õhukest peekonivilu

3 sl aprikoosimoosi või apelsinimarmelaadi

1 sl teralist sinepit

Valmistamine

Hõõru liha soola, pipra ja suhkruga kokku. Keera peekoniviilud tihedalt ümber filee.

Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja tõsta liha kuumale pannile. Prae iga külje pealt kuni pruunistumiseni, kokku umbes 8-12 minutit. Määri pool sinepi-moosi segust lihale.

Tõsta pann 200-kraadisesse ahju ja küpseta kuni liha sisetemperatuur on 60 kraadi (umbes 10-15 minutit, oleneb liha paksusest).

Umbes 5 minutit enne ahjust võtmist pintselda liha ülejäänud sinepi-aprikoosimoosi seguga.

Tõsta liha välja ja lase kaane all 5 minutit puhata.

Nipid ja soovitused:

  • Meie kasutasime liha maitsestamiseks soola-pipart, aga võid kasutada ka Cajuni vürtsisegu või muud meelepärast lihamaitseainet. 

Idee siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Merlin Arula
postitatud 10.12.2022 10:05

Oii see näeb ikka eriti ilus välja - seda tahaks isegi proovida teha!

Vike
postitatud 25.12.2022 23:06

Nami-nami advendikalendrist jõudis see siga meie jõuluõhtusöögile. Väga väga maitsev sai! Õige küpsusastme saavutamiseks kasutasin ka praetermomeetrit, et ei peaks umbkaudu arvama.