Hõõru liha soola, pipra ja suhkruga kokku. Keera peekoniviilud tihedalt ümber filee.
Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja tõsta liha kuumale pannile. Prae iga külje pealt kuni pruunistumiseni, kokku umbes 8-12 minutit. Määri pool sinepi-moosi segust lihale.
Tõsta pann 200-kraadisesse ahju ja küpseta kuni liha sisetemperatuur on 60 kraadi (umbes 10-15 minutit, oleneb liha paksusest).
Umbes 5 minutit enne ahjust võtmist pintselda liha ülejäänud sinepi-aprikoosimoosi seguga.
Tõsta liha välja ja lase kaane all 5 minutit puhata.
Nipid ja soovitused:
Meie kasutasime liha maitsestamiseks soola-pipart, aga võid kasutada ka Cajuni vürtsisegu või muud meelepärast lihamaitseainet.
Nami-nami advendikalendrist jõudis see siga meie jõuluõhtusöögile. Väga väga maitsev sai! Õige küpsusastme saavutamiseks kasutasin ka praetermomeetrit, et ei peaks umbkaudu arvama.
Glasuuritud sea sisefilee
Lihtne sealiharoog väiksema seltskonna pühadelauale.