600 g seafileed
soola ja musta pipart
500 g pruune šampinjone
20 g värsket peterselli
2 sl võid
2 tl sinepit
400 g lehttainast
1 muna
Patsuta sealiha köögipaberiga kuivaks, siis maitsesta soola-pipraga.
Haki seened peeneks. Koori šalottisbul, lõika pooleks ja siis haki peeneks. Koori ja haki küüslauk. Haki petersell.
Kuumuta pannil tugeval tulel 1 sl võid. Lisa seened ja prae segdes umbes 5 minutit, kuni pannile kogunenud vedelik on aurustunud.
Lisa pannile sibul ja küüslauk ja prae veel segades umbes 2 minutit. Maitsesta soola-pipraga, sega hulka petersell. Tõsta segu kaussi ootele.
Kuumuta pannil jälle 1 sl võid tugeval tulel. Lisa seafilee ja pruunista see ümberringi. Võta pannilt ära ja määri sinepiga kokku.
Rulli lehttainas õhemaks. Tõsta seenesegu poolele tainaplaadile, jättes mõlemast servast 5 cm puhtaks. Tõsta seafilee seenetäidisele. Keera pirukas rulli, nii et seafilee oleks kenasti tainaümbrises. Suru servad kokku, üleliigne tainas lõika vajadusel ära.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, liitekoht all. Pintselda pealt munaga.
Küpseta 170-kraadises ahjus (režiim ülalt ja alt) umbes 30-40 minutit, kuni pirukas on kenasti kuldne.
Võta ahjust välja, lõika tükkideks ja serveeri. Kõrvale sobib näiteks kartulipuder ja kuumutatud brokoli.
Retsept siit.
Seafilee Wellington