6 araabiapärast lavašši või nisutortiljat või pitat
250 g värsket Mozzarella juustu
280 g itaaliapäraseid toorvorste (nt salsiccia vm)
värsket punet kaunistamiseks
Kõrvitsakaste:1 Hokkaido kõrvits või muu väike kõrvits
1 sibul
1 sl oliiviõli
1 sl hakitud värsket punet või 1 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart
1 sl palsamiäädikat
1-2 dl vett
Kuumuta ahi 200°C.
Pese ja poolita kõrvits, soovi korral koori, siis eemalda säsi ja seemned. Lõika kõrvits tükkideks. Koori sibul ja küüslauk. Lõika sibul sektoriteks.
Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale pune, sool ja pipar, nirista peale oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit või kuni kõrvits on pehme.
Pane köögiviljad kannmikserisse, lisa balsamico ja vesi, püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga.
Aseta lameleivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri igale saiale kõrvitsakastet, siis rebi mozzarella tükkideks ja jaota pitsadele. Pigista hakklihasegu vorstikestadest välja, jaota pallikestena pitsadele.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni hakklihasegu on küpsenud ja juust sulanud ning pitsa servad on kenasti krõbedad.
Puista peale punet ja serveeri
Retsept mugandatud siit.
Pitsa kõrvitsakastme ja vorstidega
Lavašši või araabia nisuleiva abil saab kiiresti pitsalaadse piruka teha. Siin on peale pandud kõrvitsakaste ja itaaliapärased toorvorstid.