130 g puhastatud ja kuubikuteks lõigatud pihkaseid liimikuid
1 sl võid
1,2 dl kohvikoort või vahukoort
sörts sojakastet
2 tl maisitärklist või kastmepaksendajat
1 sl hakitud värsket peterselli
musta pipart või sidrunipipart
soola
2 viilu röstsaia + võid praadimiseks
Puhasta liimikud - lõika pikuti pooleks, eemalda limakiht. Lõika seened tükkideks.
Prae seeni kuival kuumal pannil mõned minutid, kuni eraldunud vedelik aurustub.
Siis lisa pannile või ja prae seeni mõned minutid.
Lisa rõõsk koor, maitsesta sojakastme, soola ja pipraga. Prae, kuni kaste pakseneb. Paksenda kaste maisitärklisega soovitud paksuseni.
Haki petersell, lisa seenehautisele.
Prae saiaviilud võis mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta peale seenesegu ja serveeri kohe.
Soovi korral kaunista hakitud peterselliga.
Retsept siit.
Pihkase liimikuga võileivad