Pihkase liimikuga võileivad

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

130 g puhastatud ja kuubikuteks lõigatud pihkaseid liimikuid

1 sl võid

1,2 dl kohvikoort või vahukoort

sörts sojakastet

2 tl maisitärklist või kastmepaksendajat

1 sl hakitud värsket peterselli

musta pipart või sidrunipipart

soola

2 viilu röstsaia + võid praadimiseks

Valmistamine

Puhasta liimikud - lõika pikuti pooleks, eemalda limakiht. Lõika seened tükkideks. 

Prae seeni kuival kuumal pannil mõned minutid, kuni eraldunud vedelik aurustub.

Siis lisa pannile või ja prae seeni mõned minutid.

Lisa rõõsk koor, maitsesta sojakastme, soola ja pipraga. Prae, kuni kaste pakseneb. Paksenda kaste maisitärklisega soovitud paksuseni. 

Haki petersell, lisa seenehautisele. 

Prae saiaviilud võis mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta peale seenesegu ja serveeri kohe. 

Soovi korral kaunista hakitud peterselliga.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR