200 g basmatiriisi
2 koorimata küüslauguküünt
2 porrut või 1 väike Hiina kapsas
400 g köögiviljapuljongit
1 sl seesamiõli
1 tl soolahelbeid
Kaste:30 ml seesamiõli
30 ml riisiäädikat
30 ml sojakastet
5 cm jupp riivitud ingverijuurt
1 riivitud küüslauguküüs
Peale:3 paksu talisibulat
1 sl seesamiseemneid
Kuumuta ahi 230C.
Pese riis, nõruta. Lõika porru/Hiina kapsas õhukesteks viiludeks. Lõika baklažaan 1 cm viiludeks. Lõika talisibul õhukesteks viiludeks.
Võta kaanega madal ahjuvorm, puista riis vormi. Siis laota peale viilutatud porru/HIina kapsas. Kalla peale köögiviljapuljong ja seesamiõli, siis laota peale baklažaaniviilud ühekordse kihina. Puista peale soolahelbed.
Kata vorm tihedasti fooliumiga, siis pane peale kaas. Küpseta 230-kraadises ahjus 30 minutit.
Samal ajal sega kokku kastmeained.
Kui aeg on täis, võta riis ahjust välja, eemalda kaas ja foolium. Kalla peale kaste.
Puista peale talisibul ja seesamiseemned, serveeri kuumalt.
Allikas: Rukmini Iyer "The Roasting Tin Around the World" (Square Peg, £16.99) via The Telegraph.
Baklažaan korea moodi
Selle roa jaoks oleks kindlasti vaja just gochugaru tšillihelbeid, muidu ei saa seda õiget maitset kätte.