Baklažaan korea moodi

Selle roa jaoks oleks kindlasti vaja just gochugaru tšillihelbeid, muidu ei saa seda õiget maitset kätte.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

200 g basmatiriisi

2 koorimata küüslauguküünt

2 porrut või 1 väike Hiina kapsas

400 g köögiviljapuljongit

1 sl seesamiõli

2 pommut e. baklažaani

1 tl soolahelbeid

Kaste:

30 ml seesamiõli

30 ml riisiäädikat

30 ml sojakastet

15 g gochugaru tšillihelbeid

5 cm jupp riivitud ingverijuurt

1 riivitud küüslauguküüs

Peale:

3 paksu talisibulat

1 sl seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta ahi 230C.

Pese riis, nõruta. Lõika porru/Hiina kapsas õhukesteks viiludeks. Lõika baklažaan 1 cm viiludeks. Lõika talisibul õhukesteks viiludeks. 

Võta kaanega madal ahjuvorm, puista riis vormi. Siis laota peale viilutatud porru/HIina kapsas. Kalla peale köögiviljapuljong ja seesamiõli, siis laota peale baklažaaniviilud ühekordse kihina. Puista peale soolahelbed.

Kata vorm tihedasti fooliumiga, siis pane peale kaas. Küpseta 230-kraadises ahjus 30 minutit.

Samal ajal sega kokku kastmeained. 

Kui aeg on täis, võta riis ahjust välja, eemalda kaas ja foolium. Kalla peale kaste. 

Puista peale talisibul ja seesamiseemned, serveeri kuumalt. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet.

Loe veel:

Allikas: Rukmini Iyer "The Roasting Tin Around the World" (Square Peg, £16.99) via The Telegraph.

LISA KOMMENTAAR