Sumahhi-sibulasalat

Türgi köögist pärit särtsakas lisand (soğan salatası/sumaklı soğan salatası).
Väga populaarne kebabirestoranides, kus seda pakutakse koos kebabiga taldrikul või on siis eraldi väikesel taldrikul. Türgis tehakse seda tavalisest valgest sibulast, aga sobib ka mahedam salatsibul või punane sibul.

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur punane sibul või salatsibul

1 sl sumahhi

1 sl sidrunimahla

10 g hakitud värsket peterselli

soola

Valmistamine

Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel hästi õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa sumahh, sidrunimahl ja veidi soola ning mudi käte vahel kõik hoolega läbi, kuni sibulad pehmenevad.

Lase 10-15 minutit maitsestuda. 

Sega juurde hakitud petersell ja serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa ka veidi oliiviõli.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.08.2022 16:21

Sain seda eelmisel kahel nädalal Kapadookias päris mitmel korral ja mulle väga meeldis.

Pille
postitatud 24.08.2022 08:52

Tegin juba ühele kodusele suvelõpupeole ka. Küll oli lihtne teha ja sai kiita ka, põnev värske ja krõmps lisand.