200 g šampinjone
0,5 punti talisibulat
300 g kanahakkliha (soovitatavalt kintsuliha)
4 riivitud küüslauguküünt
3 sl sojakastet
3 linnusilmatšillit
1 sl Shaoxingi riisiveini
1 sl austrikastet
Kaste:2 sl sojakastet
1 sl Hiina musta riisiäädikat (Chinkiang, Shanxi)
2 sl hakitud talisibula valget osa
3 riivitud küüslauguküünt
3 sl Shichimi Togarashi (7 vürtsi segu) või tšillihelbeid
4 sl tšilliõli
Eralda hiina kapsalt lehed, keeda neid 30 sekundit soolaga maitsestatud keevas vees. Nõruta ja lase veidi jahtuda.
Lõika kapsalehtede paksem osa maha, haki peeneks.
Sega kõik täidiseained omavahel. (Soovi korral prae väikene kogus pannil, et maitset timmida).
Tõsta igale lehele supilusikatäis täidist, keera rulli. Täida nii kõik kapsalehed.
Tõsta täidetud hiinakapsarullid aurutisse ja küpseta 8 minutit või kuni täidis on läbi küpsenud.
Kastme jaoks sega küüslauk ja shichimi togarashi kuumakindlas kausis. Kuumuta õli suitsemiseni, siis kalla küüslaugu-shichimi peale. Lisa ülejäänud ained ja sega hoolega.
Serveeri hiinakapsarulle koos kastmega.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hiina kapsa rullid
Põneva idamaise maitsega kapsarullid.