Hiina kapsa rullid

Põneva idamaise maitsega kapsarullid.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hiina kapsas

Täidis:

200 g šampinjone

0,5 punti talisibulat

300 g kanahakkliha (soovitatavalt kintsuliha)

4 riivitud küüslauguküünt

3 sl sojakastet

3 linnusilmatšillit

1 sl Shaoxingi riisiveini

1 sl austrikastet

Kaste:

2 sl sojakastet

1 sl Hiina musta riisiäädikat (Chinkiang, Shanxi)

2 sl hakitud talisibula valget osa

3 riivitud küüslauguküünt

3 sl Shichimi Togarashi (7 vürtsi segu) või tšillihelbeid

4 sl tšilliõli

Valmistamine

Eralda hiina kapsalt lehed, keeda neid 30 sekundit soolaga maitsestatud keevas vees. Nõruta ja lase veidi jahtuda. 

Lõika kapsalehtede paksem osa maha, haki peeneks. 

Sega kõik täidiseained omavahel. (Soovi korral prae väikene kogus pannil, et maitset timmida). 

Tõsta igale lehele supilusikatäis täidist, keera rulli. Täida nii kõik kapsalehed. 

Tõsta täidetud hiinakapsarullid aurutisse ja küpseta 8 minutit või kuni täidis on läbi küpsenud. 

Kastme jaoks sega küüslauk ja shichimi togarashi kuumakindlas kausis. Kuumuta õli suitsemiseni, siis kalla küüslaugu-shichimi peale. Lisa ülejäänud ained ja sega hoolega. 

Serveeri hiinakapsarulle koos kastmega.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega (tamari) sojakastet.

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR