16 värsket puhastatud sardiini
1 talisibula roheline osa
0,5 punti värsket tüümiani
1 tl purustatud roseepiprateri
2 laimi mahl ja riivitud koor
sörts sarapuupähkliõli
125 g karp värskeid vaarikaid
Loputa sardiinid külma vee all, siis lõika ära pea ja saba ning fileeri kala. Aseta serveerimisvaagnale.
Haki sibul peeneks, riivi laimikoor ja pressi laimimahl. Nirista laimimahl sardiinifileedele.
Nirista kaladele sarapuupähkliõli. Puista peale hakitud roheline sibul, tüümianilehekesed ja riivitud laimikoor.
Kata toidukilega ja lase tund aega külmkapis maitsestuda.
Vahetult enne serveerimist puista peale (poolitatud) vaarikad ja roseepipar, jahvata veskist veidi pipart peale.
Serveeri soovi korral hea juuretisesaiaga.
Allikas: Grand Frais, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Sardiinid vaarikatega
Ceviche-stiilis valmistatud sardiinid.