Sardiinid vaarikatega

Ceviche-stiilis valmistatud sardiinid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

16 värsket puhastatud sardiini

1 talisibula roheline osa

0,5 punti värsket tüümiani

1 tl purustatud roseepiprateri

2 laimi mahl ja riivitud koor

sörts sarapuupähkliõli

125 g karp värskeid vaarikaid

musta pipart

Valmistamine

Loputa sardiinid külma vee all, siis lõika ära pea ja saba ning fileeri kala.  Aseta serveerimisvaagnale. 

Haki sibul peeneks, riivi laimikoor ja pressi laimimahl. Nirista laimimahl sardiinifileedele. 

Nirista kaladele sarapuupähkliõli. Puista peale hakitud roheline sibul, tüümianilehekesed ja riivitud laimikoor.

Kata toidukilega ja lase tund aega külmkapis maitsestuda. 

Vahetult enne serveerimist puista peale (poolitatud) vaarikad ja roseepipar, jahvata veskist veidi pipart peale. 

Serveeri soovi korral hea juuretisesaiaga. 

Loe veel:

Allikas: Grand Frais, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR