Freekeh salat

Freekeh on kuivatatud roheline nisu, mis korjatakse siis, kui nisuterad on veel pehmed ja seejärel kuivatatakse päikese käes ja röstitakse kergelt. Väga populaarne Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g freekeh (rohelist nisu) või speltanisukruupe või odrakruupe

5 sl oliiviõli

4 peenelt hakitud talisibulat või rohelist sibulat

1 granaatõuna seemned

peotäis siledalehist peterselli

peotäis münti

1 sl granaatõunasiirupit

2 sl kergelt hakitud pistaatsiapähkleid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane potti pestud freekeh, 1 liiter vett, 1 tl soola ja 1 sl oliiviõli. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 15 minutit või kuni freekeh on pehme. Nõruta ja lase jahtuda. 

Kui freekeh on jahtunud, sega juurde hakitud roheline sibul, granaatõunaseemned ja hakitud ürdid. Maitsesta soola-pipraga.

Sega ülejäänud 4 sl oliiviõli ja granaatõunasiirup näpuotsatäie soolaga ühtlaseks, siis nirista kaste salatile ja sega kergelt läbi.

Puista peale pistaatsiapähklid. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR