Freekeh on kuivatatud roheline nisu, mis korjatakse siis, kui nisuterad on veel pehmed ja seejärel kuivatatakse päikese käes ja röstitakse kergelt. Väga populaarne Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas.
Pane potti pestud freekeh, 1 liiter vett, 1 tl soola ja 1 sl oliiviõli. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 15 minutit või kuni freekeh on pehme. Nõruta ja lase jahtuda.
Kui freekeh on jahtunud, sega juurde hakitud roheline sibul, granaatõunaseemned ja hakitud ürdid. Maitsesta soola-pipraga.
Sega ülejäänud 4 sl oliiviõli ja granaatõunasiirup näpuotsatäie soolaga ühtlaseks, siis nirista kaste salatile ja sega kergelt läbi.
Freekeh salat
Freekeh on kuivatatud roheline nisu, mis korjatakse siis, kui nisuterad on veel pehmed ja seejärel kuivatatakse päikese käes ja röstitakse kergelt. Väga populaarne Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas.