Ahjus küpsetatud mägihõrnas ingveri-võikastmega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 mägihõrnas e. Arktika paalia (u 800 g)

1 sl õli

1 tl soola

0,25 tl musta pipart

peotäis peterselli

Ingveri-võikaste:

100 g võid

2 sl riivitud ingverijuurt

Lisaks:

5 talisibulavart või sibulapealset

1 sidrun

Valmistamine

Kuumuta ahi 175C.

Patsuta mägihõrnas köögipaberiga kuivaks, siis hõõru pinnale õli. Maitsesta kala soola-pipraga, sh kõhuõõnsus. Pista kala kõhtu petersellivarred.

Aseta kala küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 25-30 minutit. 

Ingveri-võikastme jaoks sulata või potis, lisa riivitud ingver. Lase 5 minutit tasasel tulel podiseda, aga ära võid pruunista!

Lõika roheline sibul viiludeks ja sidrun sektoriteks. Puista sibul küpsetatud kalale. 

Serveeri ahjus küpsetatud mägihõrnast ingveri-võikastme ning sidrunisektoritega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR