1 mägihõrnas e. Arktika paalia (u 800 g)
1 sl õli
1 tl soola
0,25 tl musta pipart
peotäis peterselli
100 g võid
2 sl riivitud ingverijuurt
5 talisibulavart või sibulapealset
1 sidrun
Kuumuta ahi 175C.
Patsuta mägihõrnas köögipaberiga kuivaks, siis hõõru pinnale õli. Maitsesta kala soola-pipraga, sh kõhuõõnsus. Pista kala kõhtu petersellivarred.
Aseta kala küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Ingveri-võikastme jaoks sulata või potis, lisa riivitud ingver. Lase 5 minutit tasasel tulel podiseda, aga ära võid pruunista!
Lõika roheline sibul viiludeks ja sidrun sektoriteks. Puista sibul küpsetatud kalale.
Serveeri ahjus küpsetatud mägihõrnast ingveri-võikastme ning sidrunisektoritega.
Retsept siit.
Ahjus küpsetatud mägihõrnas ingveri-võikastmega