Apelsini-zabaglione

Kogus
4 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 munakollast

2 sl suhkrut

0,5 dl apelsinimahla

1-2 tl riivitud apelsinikoort

2 sl apelsinilikööri

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

Valmistamine

Vispelda munakollased, suhkur, apelsinimahl, riivitud apelsinikoor ja apelsiniliköör kuumakindlas kausis. 

Tõsta kauss kergelt keeva veega väikese poti kohale ning jätka vispeldamist, kuni segu pakseneb ja muutub heledaks ja kohevaks. 

Tõsta kauss poti kohalt ära ja jätka vahustamist, kuni kreem jahtub. 

Vahusta rõõsk koor, sega õrnalt apelsinivahu hulka. 

Serveeri pähkliküpsiste või puuviljadega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (7/2006)

LISA KOMMENTAAR