Pähklilaastud

Jahuvabad pähkliküpsised.

Kogus
40 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g sarapuupähkleid või sarapuupähklijahu

1 dl suhkrut

1 muna

50 g sulatatud võid

Kaunistuseks:

poolitatud sarapuupähkleid

Valmistamine

Jahvata sarapuupähklid köögikombainis või kohviveskis pulbriks. Sega kõik ained omavahel. 

Tõsta tainast väikese lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes piisavalt ruumi, kuni tainas valgub küpsedes laiali. Aseta iga tainaportsu keskele poolik sarapuupähkel.

Küpseta 175kraadises ahjus 8-10 minutit.

Retsept on Soome ajakirjast Gloria (Pähkinälastut). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 20.04.2011 13:23

Maitsvad! Isegi väga. Kui, siis võib-olla veidi rasvased. Alguses võtsin teelusikasuurused portsud - valgusid väga laiali ja ei tulnud ilusad. Teise plaaditäie tegemisel võtsin pool teelusikatäit taigent ühe küpsise jaoks. Tulid paraja suurusega ja ilusad küpsised.