Kuumuta ahi 200°C. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Vispelda muna suhkruga kohevaks. Sega kuivained (jahu, sool, küpsetuspulber, vürtsid) omavahel, siis sega taina hulka.
Koori peet, riivi peene riiviga. Lisa koos õliga taina hulka.
Kalla tainas koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus u 35 minutit. Siis võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Valmista roosa kreem. Selleks koori peet ja riivi peene riiviga. Hõõru läbi sõela, et saaksid u 1 sl punapeedimahla. Pane kaussi koos toorjuustu, või ja tuhksuhkruga ning mikserda kohevaks vahuks.
Määri roosa kreem koogile või pane pritskotti ja kaunista kook kenade pallikestega (vaata pilti).
Peedikook roosa kreemiga
Punapeet annab koogile mahlasust ja värvi.