Peedikook roosa kreemiga

Punapeet annab koogile mahlasust ja värvi.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 muna

100 g fariinsuhkrut

0,5 tl soola

150 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl kaneeli

2 tl kardemoni

näpuotsaga jahvatatud nelki

250 g riivitud peeti

1 dl rapsiõli

Kreem:

1 peet

200 g toorjuustu

25 g toasooja võid

75 g tuhksuhkrut

Peale:

söödavaid lilleõisi

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. 

Vispelda muna suhkruga kohevaks. Sega kuivained (jahu, sool, küpsetuspulber, vürtsid) omavahel, siis sega taina hulka.

Koori peet, riivi peene riiviga. Lisa koos õliga taina hulka. 

Kalla tainas koogivormi.  Küpseta 200-kraadises ahjus u 35 minutit. Siis võta ahjust välja ja lase jahtuda. 

Valmista roosa kreem. Selleks koori peet ja riivi peene riiviga. Hõõru läbi sõela, et saaksid u 1 sl punapeedimahla. Pane kaussi koos toorjuustu, või ja tuhksuhkruga ning mikserda kohevaks vahuks. 

Määri roosa kreem koogile või pane pritskotti ja kaunista kook kenade pallikestega (vaata pilti).

Kaunista söödavate lilleõitega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR