Kukeseenepitsa

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kogus pitatainast

Kate:

1 l värskeid seeni - nt

2-3 sl võid

harilikke kukeseeni või kollakaid kukeseeni

soola ja musta pipart

0,5 porrut

1 tavaline sibul

1 punane sibul

murulauku

2-3 dl riivitud juustu

Kaunistuseks:

värsket tüümiani

Valmistamine

Valmista pitsatainas selle retsepti järgi. Jaota kerkinud tainas neljaks ja rulli iga tainapall kettaks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaatidele.

Kuumuta ahi 250C. 

Punasta seened, murra väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil pool võist, siis lisa puhastatud seened ja kuumuta, kuni seentest eraldub vedelik ja see aurustub. Maitsesta soola-pipraga, siis tõsta seened pannilt.

Puhasta porru, lõika viiludeks. Koori ibulad, haki jämedalt. Kuumuta pannil ülejäänud või, lisa laugud ja hauta pehmeks. 

Jaota seened ja laugud pitsadele, puista peale riivitud juust. 

Küpseta 250-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni tainas on küpsenud ja juust sulanud.

Puista peale värsket tüümiani ja serveeri. 

Retsept on Rootsi ajakirjast Matmagasinet 11/2008

LISA KOMMENTAAR