1 kogus pitatainast
Kate:1 l värskeid seeni - nt
2-3 sl võid
harilikke kukeseeni või kollakaid kukeseeni
soola ja musta pipart
0,5 porrut
1 tavaline sibul
1 punane sibul
2-3 dl riivitud juustu
Kaunistuseks:värsket tüümiani
Valmista pitsatainas selle retsepti järgi. Jaota kerkinud tainas neljaks ja rulli iga tainapall kettaks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaatidele.
Kuumuta ahi 250C.
Punasta seened, murra väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil pool võist, siis lisa puhastatud seened ja kuumuta, kuni seentest eraldub vedelik ja see aurustub. Maitsesta soola-pipraga, siis tõsta seened pannilt.
Puhasta porru, lõika viiludeks. Koori ibulad, haki jämedalt. Kuumuta pannil ülejäänud või, lisa laugud ja hauta pehmeks.
Jaota seened ja laugud pitsadele, puista peale riivitud juust.
Küpseta 250-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni tainas on küpsenud ja juust sulanud.
Puista peale värsket tüümiani ja serveeri.
Retsept on Rootsi ajakirjast Matmagasinet 11/2008
Kukeseenepitsa