Bodega võileib

Anthony Bourdaini retsept. New Yorgi bodega-nurgapoodides naudivad igat värvi ja kõiksugu töökohtadel töötavad elanikud "bodega sandwich" võileiba.

Kogus
2 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 viilu peekonit

2 kuklit (Kaiser rolls)

4 suurt muna

soola ja musta pipart

4 viilu Ameerika või Šveitsi juustu

Valmistamine

Kuumuta suur paksupõhjaline praepann tuliseks. Lisa peekoniviilud ja prae, kuni need on krõbedad ja kuldpruunid (ära kõrveta!). Tõsta peekoniviilud köögipaberiga kaetud taldrikule ootama. 

Lõika kuklid horisontaalselt pooleks ja aseta 2 minutiks pannile, et lõikepind veidi peekonirasva sisse imaks ja kuklid soojeneks. 

Aseta taldrikule, pane 3 peekoniviilu mõlema alumise kuklipooliku peale. 

Löö munad kaussi katki, maitsesta soola-pipraga ja klopi hoolega läbi. Kalla pannile ning küpseta kuumas peekonirasvas küpseks (eesmärgiks on pigem omlett kui munapuder). 

Tõsta peale juustuviilud ja kuumuta, kuni juust sulab kergelt. 

Libista omlett pannilt, lõika pooleks ja tõsta kahele kuklile (vajadusel voldi või tükelda). 

Aseta peale kukli pealmine pool, vajadusel mässi fooliumisse ja serveeri prosta kohviga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR