4 suurt pommut e. baklažaani
3 suurt punast paprikat
50 g Kreeka pähkleid
punt värsket peterselli
2-3 küüslauguküünt
5 sl e. 75 ml külmpressitud oliiviõli
1 sidruni mahl
5 sl e. 75 ml granaatõunasiirupit
100 g granaatõunaseemneid
soola ja musta pipart
Kui kasutad grilli, siis küpseta terved baklažaanid ja paprikad kuuma grilli kohal ümberringi süsimustaks. Kui kasutad ahju, siis laota köögiviljad ahjupannile ja küpseta 220-kraadises ahjus, kuni köögiviljad on täiesti pehmed ja ümbeeringi mustaplekilised ("villis").
Pane paprikad kaussi, kata kinni ja lase u 20 minutit jahtuda - siis saab naha kergesti pealt maha võtta. Eemalda ka seemned, siis lõika paprika tükkideks ja pane segamiskaussi.
Kui baklažaanid on veidi jahtunud, siis lõika pikuti pooleks ja kaabi sisu suure lusikaga sõelale. (Söestunud nahad viska minema). Lase baklažaani sisul nõrguda, siis lõika väiksemateks tükkideks ja pane samuti segamiskaussi.
Rösti kreeka pähklid kuival kuumal pannil, siis haki ja pane kaussi.
Lisa kaussi ka hakitud petersell, hakitud küüslauk, oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga. Sega kõik õrnalt läbi. Tõsta suurele vaagnale.
Nirista peale granaatõunasiirup, siis puista peale granaatõunaseemned ja veidi hakitud peterselli. Serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Suitsune pommu, paprika ja pähklisalat
Briti-iraani toidukirjutaja Sabrina Ghayouri retsept. Lihtne ja maitseküllane salat, kus tekstuuri lisavad granaatõunaseemned ja hakitud Kreeka pähklid. Serveeri näiteks lameleivaga.