Suitsune pommu, paprika ja pähklisalat

Briti-iraani toidukirjutaja Sabrina Ghayouri retsept. Lihtne ja maitseküllane salat, kus tekstuuri lisavad granaatõunaseemned ja hakitud Kreeka pähklid. Serveeri näiteks lameleivaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt pommut e. baklažaani

3 suurt punast paprikat

50 g Kreeka pähkleid

punt värsket peterselli

2-3 küüslauguküünt

5 sl e. 75 ml külmpressitud oliiviõli

1 sidruni mahl

5 sl e. 75 ml granaatõunasiirupit

100 g granaatõunaseemneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad grilli, siis küpseta terved baklažaanid ja paprikad kuuma grilli kohal ümberringi süsimustaks. Kui kasutad ahju, siis laota köögiviljad ahjupannile ja küpseta 220-kraadises ahjus, kuni köögiviljad on täiesti pehmed ja ümbeeringi mustaplekilised ("villis"). 

Pane paprikad kaussi, kata kinni ja lase u 20 minutit jahtuda - siis saab naha kergesti pealt maha võtta. Eemalda ka seemned, siis lõika paprika tükkideks ja pane segamiskaussi. 

Kui baklažaanid on veidi jahtunud, siis lõika pikuti pooleks ja kaabi sisu suure lusikaga sõelale. (Söestunud nahad viska minema). Lase baklažaani sisul nõrguda, siis lõika väiksemateks tükkideks ja pane samuti segamiskaussi. 

Rösti kreeka pähklid kuival kuumal pannil, siis haki ja pane kaussi. 

Lisa kaussi ka hakitud petersell, hakitud küüslauk, oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga. Sega kõik õrnalt läbi. Tõsta suurele vaagnale. 

Nirista peale granaatõunasiirup, siis puista peale granaatõunaseemned ja veidi hakitud peterselli. Serveeri.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR