1 hakitud sibul
250 g hakkliha - sh
125 g veisehakkliha
125 g seahakkliha
2 tl jämedalt jahvatatud musta pipart
1,5 tl soola
225 g keefirit
Tainas:500 g nisujahu
1 tl soola
250 ml külma vett
Praadimiseks:2 l päevalilleõli või maapähkliõli
Valmista esmalt lihatäidis. Pane tükeldatud sibul köögikombaini ja töötle, kuni see muutub väga pehmeks ja vesiseks. Pane kaussi, siis lisa hakkliha, must pipar ja sool. Sega hoolega.
Sega lusikatäite kaupa juurde keefir - õige täidis on hästi pehme, peaaegu voolav. Kata täidis kinni ja pane tunniks ajaks külmkappi.
Taina jaoks pane 7,5 dl jahust suurde kaussi. Lisa sool ja sega kahvliga läbi. Lisa vesi ja sega läbi.
Puista tööpinnale veidi ülejäänud jahust ning kummuta tainas töölauale. Sõtku tainast, vajadusel aeg-ajalt veidi jahu lisades, kuni tainas on elastne ja enam ei kleebi - umbes 15 minutit. Kontrolli - kui vajutad taina sisse pöidlaga augu, siis peaks see tasakesi täis valguma uuesti. Vormi tainast pall, pane kaussi, kata kauss korralikult toidukilega ja pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi puhkama.
Valmistamine:
Kalla vokkpanni või malmpotti 5 cm õli ja kuumuta u 180C. Kata ahjuplaat metallresti ja köögipaberiga, et oleks, kus frititud tšeburekke taheneda lasta.
Jaota tainas 12 tükiks, vormi need pallikesteks. Vajuta lapikuks ja kata toidukilega, et need pehmed püsiksid.
Korraga tööta ühe tainapalliga. Puista lauale hästi veidi jahu ning rulli tainapall hästi õhukeseks, u 20 cm läbimõõduga läbikumavaks kettaks.
Pane tainaketta ühe poole peale 3 triiki supilusikatäit tädist, määri poolkuukujuliselt laiali, jättes 2 cm servast puhtaks. (Ära üle täida, siis lekib täidis praadides välja!).
Võta väike kausike vett, kasta sõrmed vette ning tupsuta tainaservad veega üle. Siis keera tainas üle täidise, suru õrnalt õhumullid välja ja siis vajuta tainaservad kokku - algus sõrmedega, siis kahvliga.
Kui õli on 180 kraadi, siis libista poolkuukujuline tšeburekk ettevaatlikult õlisse. Prae u 2 minutit ühelt ja u 2 minutit teiselt poolt, kuni tšeburekk on kuldpruun ja "ville" täis. Võta suure kurnlusikaga õlist välja ja tõsta hetkeks ahjuplaadile tahenema.
Valmista samal moel ka ülejäänud tšeburekid.
Serveeri kuumalt. Kõrvale paku keefirit või rjaženkat.
Retsept siit.
Tšeburekid
Ukrainlanna Olga Koutseridi retsept. Tšeburekke armastatakse eriti Lõuna-Ukrainas. Hea tšebureki tainas on "villiline" ja veidi vintske. Prae korraga 1-2 tšeburekki ja serveeri KOHE.