Praetud kilud tainas Odessa moodi

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värsket kilu

värsket rohelist sibulat e. sibulapealseid või peterselli või koriandrit või tilli

3 muna

2 sl nisujahu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta kilud, eemalda selgroog ja pane fileed kaussi. 

Lisa hakitud maitseroheline.

Eralda munavalged munakollastest, munakollased lisa kaussi.

Lisa kaussi nisujahu, sool-pipar. Sega kõik läbi käte abil. 

Seejärel sega juurde kergelt vahtu löödud munavalged ja sega õrnalt läbi.

Kuumuta pannil umbes 1 cm õli. Tõsta peoga 2-3 portsu kilu-munasegu pannile ning prae 3-4 minutit ühelt poolt. Siis pööra spaatli abil ringi ja prae 3-4 minutit ka teiselt poolt. 

Nipid ja soovitused:

  • Munad võib ka tervenisti kohe alguses lisada, ei pea vahustatud munavalgega mässama. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildid tegid Nami-Nami toimetajad Ilse Metsamaa ja Pille Petersoo, kes kasutas räimefileesid ja asetas need lihtsalt ühekaupa pannile.

LISA KOMMENTAAR