4 sl peekonirasva
5 dl ribastatud küpsetatud veiseliha või kanaliha või sealiha
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
2 tükeldatud tomatit
225 g hakitud konservitud Jalapeño tšillit
1 suurem keedetud kartul
1 tl soola
1,5 tl kuivatatud punet
1-2 tl tšillipulbrit
2 sl hakitud värsket koriandrit
12 nisutortiljat (30 cm)
praadimiseks õli
Võimalikud lisandid:riivitud Cheddari't või muud riivitud juustu
hapukoort
ribastatud jääsalatit või muud lehtsalatit
hakitud tomateid
viilutatud oliive
Kuumuta pannil peekonirasv keskmisel kuumusel.
Lisa ribastatud liha, hakitud sibul, küüslauk, tomatid, rohelised tšillid ja kuubikuteks lõigatud keedetud kartulit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa sool, pune, tšillipulber ja koriander, lase 2-3 minutit podiseda.
Aseta igale tortiljale u 1,2 dl lihasegu, siis voldi see "ümbrikuna" kokku (nagu burrito).
Kuumuta pannil 1,2 cm õli (temp. 182°C-190°C). Lisa chimichanga, "õmblus" allpool ja prae pannil õlis kuldseks ja krõbedaks. Pööra ringi ja prae ka teiselt poolt.
Lase korra köögipaberil taheneda. Serveeri kohe, kõrvale meelepärased lisandid.
Retsept siit.
Chimichanga põhiretsept
Chimichanga ehk frititud burrito on Tex-Mex köögist pärit roog, täpsemalt Tucsonist Arizona osariigis. Ühe versiooni järgi sai roog alguse 1922. aastal, teise järgi 1946. aastal. Mehhiko köögis sellist rooga ei tunta, aga nüüdseks serveeritakse seda paljudes Mehhiko ja Tex-Mex restoranides üle maailma.