Chimichanga põhiretsept

Chimichanga ehk frititud burrito on Tex-Mex köögist pärit roog, täpsemalt Tucsonist Arizona osariigis. Ühe versiooni järgi sai roog alguse 1922. aastal, teise järgi 1946. aastal.
Mehhiko köögis sellist rooga ei tunta, aga nüüdseks serveeritakse seda paljudes Mehhiko ja Tex-Mex restoranides üle maailma.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl peekonirasva

5 dl ribastatud küpsetatud veiseliha või kanaliha või sealiha

1 hakitud sibul

2 hakitud küüslauguküünt

2 tükeldatud tomatit

225 g hakitud konservitud Jalapeño tšillit

1 suurem keedetud kartul

1 tl soola

1,5 tl kuivatatud punet

1-2 tl tšillipulbrit

2 sl hakitud värsket koriandrit

12 nisutortiljat (30 cm)

praadimiseks õli

Võimalikud lisandid:

riivitud Cheddari't või muud riivitud juustu

hapukoort

guacamole't

salsa-kastet

ribastatud jääsalatit või muud lehtsalatit

hakitud tomateid

viilutatud oliive

Valmistamine

Kuumuta pannil peekonirasv keskmisel kuumusel. 

Lisa ribastatud liha, hakitud sibul, küüslauk, tomatid, rohelised tšillid ja kuubikuteks lõigatud keedetud kartulit, kuni sibul pehmeneb.

Lisa sool, pune, tšillipulber ja koriander, lase 2-3 minutit podiseda. 

Aseta igale tortiljale u 1,2 dl lihasegu, siis voldi see "ümbrikuna" kokku (nagu burrito). 

Kuumuta pannil 1,2 cm õli (temp. 182°C-190°C). Lisa chimichanga, "õmblus" allpool ja prae pannil õlis kuldseks ja krõbedaks. Pööra ringi ja prae ka teiselt poolt.

Lase korra köögipaberil taheneda. Serveeri kohe, kõrvale meelepärased lisandid. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR