225 g riisi - ümarat pudruriisi
0,5 kurki
1 porgand
2 sl pruuni riisiäädikat
0,5 küpset avokaadot
2 sl arame vetikaid soovi korral
1 tl tšillihelbeid soovi korral
Lisaks:1 tl musti ja 1 tl valgeid seesamiseemneid
2 sl (gluteenivaba) sojakastet
1 sl röstitud seesamiõli
0,5 sl pruuni riisiäädikat
sorts sidrunimahla
2 viilu rohelist tšillikauna
200 g hästi värsket lõhefileed
0,5 küpset avokaadot
Pese riis, pane 5 minutiks külma vette ligunema. Siis loputa hoolega külma vee all või pese 2 korda, et eemaldada liigne tärklis. Pane potti, lisa 350 ml vett. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega, keera tuli miinimumini ja hauta 15 minutit. Siis tõsta pott tulelt.
Kui kasutad arame-vetikaid, siis leota neid külmas vees 15 minutit.
Kastme jaoks pane seesamiseemned kuivale pannile ja rösti keskmisel kuumusel aromaatseks. Siis pane kaussi, lisa sojakaste, seesamiõli, pruuni riisi äädikas, sidrunimahl ja soovi korral ka peeneks hakitud roheline tšilli.
Lõika lõhefilee 1 cm kuubikuteks, lisa kastme hulka. Lõika pool avokaadot kuubikuteks, pane ka kaussi ja sega õrnalt läbi.
Lõika kurk õhukesteks viiludeks, lõika porgand pikkadeks õhukesteks laastudeks köögiviljakoorija abil.
Tõsta riisipotilt kaas. Piserda 2 sl riisiäädikat riisile, siis sega riis kahvliga õhulisemaks. Jaota kaussidesse.
Tõsta peale kurk, porgand, viilutatud avokaado ja nõrutatud arame-vetikas. Siis jaota kaussidesse avokaado-lõhesegu. Soovi korral puista peale tšillihelbeid.
Retsept siit.
Lõhe poke kausiroog
Poké-kauss on lihtne viis värske punase kala serveerimiseks.