Laugu-pekimääre rukkileival

Seda määret võib valmistada nii küüslaugu kui ka karulauguga. Pildil on karulauguga variant.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g salot või searasva

20 g värsket karulauku või 2 suurt küüslauguküünt

peotäis hakitud värsket maitserohelist - nt

tilli või peterselli või koriandrit

soola

Serveerimiseks:

õhukeselt viilutatud rukkileiba

Valmistamine

Lõika soolapekilt kamar ära. Haki pekk tükkideks ja purusta köögikombainis ühtlaseks. Lisa hakitud küüslauk või karulauk ja peenesta veel korra. Maitsesta vajadusel soolaga. 

Serveeri röstitud või värskel rukkileivaviilul. 

Nipid ja soovitused:

Retsept on mugandatud Olia Herculese raamatust "Suveköögid", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR