Salo

Ehk Ukraina soolapekk, mida võib teha nii küüslauguga kui ka ilma. Kasuta seljapekki või turjapekki, parim on nii umbes 3 cm jämedune tükk.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg turjapekki (rasva rohkem kui liha)

500 g peenikest meresoola

5 riivitud küüslauguküünt soovi korral

Valmistamine

Tee liha sisse kaks sügavat sisselõiget, aga nii, et liha ikka kamara küljes püsiks (saad justkui kolm ühesuurust pea ruudukujulist tükki, aga kamaraga kinni). Hõõru soolaga sisse ja soovi korral ka riivitud küüslauguga. Keera küljetükk toidukilesse ja pane 3 päevaks külmkappi maitsestuma. 

Pese sool maha, siis patsuta köögipaberiga kuivaks. Keera vahapaberisse/toidukilesse ja pane sügavkülma.

Kui liha on läbi külmunud, saad sellest õhukesi viilakaid lõigata ja serveerida. 

Klassika: soe rukkileib, jäine salo, värske küüslauk ja pits viina (horylka).

Loe veel:

Retsept on Londonis elava ukrainlanna Olia Herculese raamatust "Mamuška". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.03.2022 12:23

Sai suussulav. Hoidsin 7 päeva soolas.

Andres R.
postitatud 02.04.2022 09:14

Ise arvan, et kuna seda just palju ei söö, on seda lihtsam valmiskujul osta