1 sl oliiviõli
3,75 dl hakitud sibulat
450 g väherasvast veisehakkliha
2 hakitud suurt küüslauguküünt
2 tl paprikapulbrit
1 tl Itaalia maitseainesegu või pitsamaitseainet soovi korral
1 tl soola
0,25 tl musta pipart
400 g konservitud purustatud tomateid
225 g tomatipüreed
250 ml vähesoolast kana- või veisepuljongit
3 dl väikeseid makarone (nt täisterajahust sarvekesi)
2 sl riivitud parmesani juustu
Kuumuta õli suures potis keskmiselt tugeval kuumusel. Lisa hakitud sibul ja veisehakkliha ning prae segades u 5 minutit, kuni hakkliha pole enam roosa.
Lisa küüslauk, paprikapulber, Itaalia maitseainesegu, sool-pipar ning prae segades minut aega.
Kalla potti purustatud tomatid (ära nõruta!), tomatipüree ja puljong. Kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda 5 minutit.
Lisa makaronid ja lase 6-9 minutit podiseda ilma kaaneta potis ja aeg-ajalt segades, kuni makaronid on küpsed.
Võta pott tulelt, lase 5 minutit seista enne serveerimist. Siis puista soovi korral peale riivitud parmesani.
Retsept siit. Vaata ka seda retsepti.
Ameerika guljašš
Ameerika guljašš (American goulash) on tuntud ka nime "slumgullion" all, on USA "comfort food". USA lõunaosariikides öeldakse selle kohta lihtsalt "guljašš" ja Ungari guljaššiga on seost vähe (nimelt nimi + paprikapulber ja veiseliha).
Retseptid ringlevad USA kokaraamatutes juba 1914. aastast. Koostises on kindlasti veiseliha, lisaks mingid makaronid (sarvekesed või munanuudlid), maitseaineks sibul, küüslauk, lisaks tomatid ja mõnikord ka riivitud juust.
NB! Makaronid keedetakse kastme sees, mitte eraldi!