1 sl külmpressitud oliiviõli
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
1 sl riivitud sidrunikoort ja 0,8 dl sidrunimahla
3,75 dl orzo makarone
5 dl kanapuljongit
4 värsket puneoksa
400 g purk konservitud kikerherneid (loputa ja nõruta)
425 g purk veega tuunikalakonservi (nõruta, tee kahvliga katki)
4 sl värskeid punelehti
4 sl hakitud värsket tilli
100 g fetajuustu
Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae segades 3-4 minutit, kuni sibul pehemeneb.
Lisa riivitud sidrunikoor. Kuumuta segades 30 sekundit või kuni sidrunilõhn on tugev.
Lisa pannile orzo makaronid, sega. Lisa puljong, sidrunimahl, puneoksad ja 2,5 dl vett. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase tasasel tulel kaane all podiseda 10-12 minutit. 5 minutit enne makaronide keetmisaja lõppu lisa kikerherned.
Kui orzo on küps, siis tõsta pann tulelt. Sega juurde tuunikala ning pool tüümiani- ja tillilehekestest.
Serveerimisel puista peale feta, ülejäänud sidrunikoor, pune ja till.
Retsept siit.
Orzo pasta tuunikalaga
Lihtne õhtusöök, mille valmistamiseks on vaja vaid ühte potti.