3 suure muna kollast
5 dl keefirit või täispiimajogurtit
hästi suur punt värsket tilli
3 sl võid
1,25 dl mandlilaaste või piiniaseemneid
1,25 dl korinte või rosinaid
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
450 g tallehakkliha
450 g orecchiette pastat
0,5 sidrunit
soola ja musta pipart
Sega kannmikseris munakollased, jogurt/keefir ja u 3,75 dl hakitud värsket tilli. Lisa 1 peenelt riivitud küüslauguküüs ja siis töötle ühtlaseks. Pane saadud roheline kaste kõrvale.
Haki ülejäänud till peenelt, pane ootele.
Sulata või suurel pannil keskmisel tulel. Lisa piiniaseemned/mandlilaastud ja prae segades umbes 2 minutit, kuni seemned/mandlid on kuldpruunid.
Lisa rosinad ja kuumuta segades umbes minut aega, kuni rosinad paisuvad.Kalla seemne-rosinasegu väikesesse kaussi, maitsesta soolaga ja jäta ootele.
Sega väikeses kausis vürtsköömned, pipar ja 1 tl soola.
Pühi pann köögipaberiga puhtaks. Kuumuta keskmisel kuumusel. Pane tallehakkliha pannile ja suru spaatliga lapikuks. Puista peale vürtsköömnesegu. Küpseta rahulikult umbes 4 minutit, ära hakkliha sel ajal sega! Kui hakkliha on alt kuldpruun ja krõbe, siis suru see spaatliga vastu panni ja kalla pannile kogunenud liigne rasv minema.
Siis suur spaatli abil hakkliha katki ja prae kergelt läbi. Siis lisa seemne-rosinasegu, 2 riivitud küüslauguküünt ja hakitud till. Prae segades umbes minut aega, kuni hakkliha on küps.
Samal ajal keeda makaronid soolaga maitsestatud vees peaaegu al dente. Kurna (pane veidi pastakeeduvett tassi sisse ootele igaks juhuks) ja pane uuesti potti.
Nüüd kalla tilli-keefiripüree makaronidele ja tõsta pott keskisele tulele. Kuumuta pidevalt segades umbes 3 minutit, kuni kaste pakseneb ja uuesti podisema hakkab. Tõsta pott tulelt.
Sega juurde riivitud sidrunikoor ja pressitud sidrunimahl. Maitsesta soolaga.
Jaota orecchiette makaronid koos kastmega taldrikutesse, siis tõsta peale hakklihasegu. Serveeri.
Retsept siit.
Orecchiette lambaliha ja tillikastmega
Orecchiette ehk tillukesed "kõrvakesed". Siin Lähis-Ida hõngulises roas, mis inspireeritud "shish barak" nimelisest roast (shish barak - väikesed lambalihatäidisega pelmeenid jogurtikastmes).