Blunzengröstl

Baierimaa ja Austria panniroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g verivorsti

2 hakitud suurt sibulat

2 küüslauguküünt

3 suurt kartulit

1 sl õli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

soolakurke või marineeritud kurke

Valmistamine

Keeda kartulid, lase jahtuda. Siis koori ja jahuta, siis lõika viiludeks. 

Koori sibul, haki väikesteks kuubikuteks. Prae pannil õlis kuldseks.

Haki verivorst tükkideks, lisa pannile ja prae, kuni verivorst on krõbe ja laiali laguneb. 

Lisa kartuliviilud ning prae, kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad. 

Maitsesta soola ja pipraga. 

Serveeri soolakurkidega. 

Nipid ja soovitused:

  • Maitseks võib lisada veel köömneid, mädarõigast.
  • Lisandiks sobivad roheline salat, värske hapukapsas, kapsasalat.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR