1 terve küüslaugumugul
3 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
1 õisikuteks lõigatud lillkapsas
1 suur kooritud ja hakitud kartul
1 l kuuma köögiviljapuljongit (kuubik/pulber sobib ka)
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hakitud värsket peterselli või koriandrit
Kuumuta ahi 200°C. Lõika küüslaugumugulalt pealt õhuke kiht ära, nii et sisud just välja paistavad. Pane küüslauk suure fooliumitüki sisse (läikiv pool seespool), nirista peale veidi oliiviõli ja siis mässi kompsukeseks. Küpseta 200-kraadises ahjus u 40 minutit.
Võta küüslauk ahjust ja fooliumist välja, lase veidi jahtuda.
Kalla ülejäänud õli madalasse ja laia supipotti. Lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel umbes 10 minutit või kuni sibul on pehmenenud, aga ära pruunista!
Lisa lillkapsaõisikud ja kuumuta läbi.
Lisa kollajuur/kurkum ja sega, siis sega juurde kartulikuubikud. Kata pott kaanega ja hauta kaane all keskmisel kuumusel u 10 minutit.
Pigista küüslauguküüntest pehme sisu potti.
Lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega, siis lase tasasel tulel podiseda umbes 15 minutit.
Püreesta köögikombainis või kannmikseris või potis saumikseri abil.
Lisa värske maitseroheline ja serveeri.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev supp, aga on suur vahe, kas püreestada saumikseriga (veidi tükiline) või kannmikseris (imeliselt siidjas). Soovitame viimast :)
Kollane lillkapsasupp
Nigella Lawsoni supis on lisaks lillkapsale veel küüslauku ja kurkumit ehk kollajuurt.