Kollane lillkapsasupp

Nigella Lawsoni supis on lisaks lillkapsale veel küüslauku ja kurkumit ehk kollajuurt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 terve küüslaugumugul

3 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

1 õisikuteks lõigatud lillkapsas

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 suur kooritud ja hakitud kartul

1 l kuuma köögiviljapuljongit (kuubik/pulber sobib ka)

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

hakitud värsket peterselli või koriandrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C. Lõika küüslaugumugulalt pealt õhuke kiht ära, nii et sisud just välja paistavad. Pane küüslauk suure fooliumitüki sisse (läikiv pool seespool), nirista peale veidi oliiviõli ja siis mässi kompsukeseks. Küpseta 200-kraadises ahjus u 40 minutit. 

Võta küüslauk ahjust ja fooliumist välja, lase veidi jahtuda. 

Kalla ülejäänud õli madalasse ja laia supipotti. Lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel umbes 10 minutit või kuni sibul on pehmenenud, aga ära pruunista!

Lisa lillkapsaõisikud ja kuumuta läbi. 

Lisa kollajuur/kurkum ja sega, siis sega juurde kartulikuubikud. Kata pott kaanega ja hauta kaane all keskmisel kuumusel u 10 minutit. 

Pigista küüslauguküüntest pehme sisu potti.

Lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega, siis lase tasasel tulel podiseda umbes 15 minutit. 

Püreesta köögikombainis või kannmikseris või potis saumikseri abil. 

Lisa värske maitseroheline ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Supp ise on vegan, aga soovi korral lisa hapukoort või riivitud juustu. 
  • Supi võid kuni 5 päeva varem valmis teha; hoia külmkapis. Supp säilib kuni 3 kuud kinnises karbis sügavkülmas.
  • Algretsepti juures on keegi kommenteerinud, et ka lillkapsa võiks ahjus üle röstida ja et küüslaugumugulaid võib võtta topelt. 
  • Lisaks kollajuurele ehk kurkumile võib lisada ka jahvatatud koriandrit, vürtsköömneid, za'atarit. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.01.2022 14:32

Väga maitsev supp, aga on suur vahe, kas püreestada saumikseriga (veidi tükiline) või kannmikseris (imeliselt siidjas). Soovitame viimast :)

Pille
postitatud 01.02.2022 09:52

Serveerisin krutoonidega: