300 g külmutatud sojaube
740 g keedetud pruuni riisi (keedetud kaal; mahult u 1 liiter)
4 väikest saledat kurki viiludena
3 kooritud ja viilutatud avokaadot
2 peotäit beebispinatilehti
sorts külmpressitud oliiviõli
1 sl röstitud meelepärast värvi seesamiseemneid
4 röstitud ja ribadeks lõigatud nori lehte
soola ja musta pipart
Miso-seesamikaste:3 sl miso-pastat
1 sl röstitud seesami õli
1 sl mirinit ehk magusat riisiveini
1 tl suhkrut
1 tl röstitud meelepärast värvi seesamiseemneid
Kuumuta väikeses potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa edamame oad ja keeda neid 1-2 minutit, kuni oad on krõmpspehmed. Nõruta ja loputa külma vee all, siis nõruta uuesti.
Kastme jaoks vispelda misopasta, seesamiõli, mirin, suhkur ja 1-2 sl vett ühtlaseks ja kreemjaks kastmeks. Sega juurde seesamiseemned.
Sega suures kausis riis, edamame, kurgiviilud, avokaadiviilud ja beebispinatilehed kergelt omavahel läbi.
Serveerimiseks tõsta vaagnale, nirista peale miso-seesamikaste ja veidi oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga, puista peale seesamiseemned ja ribadeks lõigatud nori-vetika lehed.
Retsept siit.
Sušisalat