Sušisalat

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g külmutatud sojaube

740 g keedetud pruuni riisi (keedetud kaal; mahult u 1 liiter)

4 väikest saledat kurki viiludena

3 kooritud ja viilutatud avokaadot

2 peotäit beebispinatilehti

sorts külmpressitud oliiviõli

1 sl röstitud meelepärast värvi seesamiseemneid

4 röstitud ja ribadeks lõigatud nori lehte

soola ja musta pipart

Miso-seesamikaste:

3 sl miso-pastat

1 sl röstitud seesami õli

1 sl mirinit ehk magusat riisiveini

1 tl suhkrut

1 tl röstitud meelepärast värvi seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta väikeses potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa edamame oad ja keeda neid 1-2 minutit, kuni oad on krõmpspehmed. Nõruta ja loputa külma vee all, siis nõruta uuesti. 

Kastme jaoks vispelda misopasta, seesamiõli, mirin, suhkur ja 1-2 sl vett ühtlaseks ja kreemjaks kastmeks. Sega juurde seesamiseemned. 

Sega suures kausis riis, edamame, kurgiviilud, avokaadiviilud ja beebispinatilehed kergelt omavahel läbi.

Serveerimiseks tõsta vaagnale, nirista peale miso-seesamikaste ja veidi oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga, puista peale seesamiseemned ja ribadeks lõigatud nori-vetika lehed. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR