Piknikutomatid

Nagu BLT, aga peekoni ja lehtsalatita. Nagu Capri salat, aga põnevam.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg maitsvaid tomateid

soolahelbeid ja värskelt jahvatatud musta pipart

3 sl majoneesi

1 sl hakitud värsket basiilikut

1 sl hakitud värsket punet

1 sl hakitud värsket peterselli

2 sl külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Lõika tomatid ca 5-6 mm paksusteks viiludeks. Maitsesta soola-pipraga, siis määri igale tomativiilule õhuke ühtlane kiht majoneesi. Aseta tomativiilud vaagnale, servad kergelt kohakuti. 

Sega kausis hakitud basiilik, pune ja petersell omavahel, siis puista tomatitele. Nirista peale veidi oliiviõli. 

Serveeri kohe või lase veidi tõmmata. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku ja/või munavaba versiooni jaoks kasuta veganlikku või munavaba majoneesi. 
  • Kasuta maitsvaid erinevat sorti tomateid. 
  • Majoneesi võid maitsestada riivitud küüslaugu ja/või sidrunimahlaga. 

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.05.2023 16:46

See oli väga-väga maitsev, isegi maikuiste importtomatitega. Suvel teen kindlasti veel, nägi ka šeff välja.

Merx
postitatud 11.12.2023 17:36

Mulle meeldisid väga! Hea majonees peab muidugi olema!