1 terve broilerkana (u 2 kg)
soola ja musta pipart
Harissa-marinaad:2 sl röstitud vürtsköömneid
1 tl kaneeli
1 tl paprikapulbrit
10 purustatud küüslauguküünt
1 sl riivitud ingverijuurt
90 g hakitud värsket koriandrit
suur peotäis värsket siledalehist peterselli
1 terve soolatud sidrun
60 g rosmariini
1 sl tšillipulbrit
2 hakitud värsket tšillikauna
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
180 ml värskelt pressitud sidrunimahla
240 ml oliiviõli
300 g võid
Kuumuta ahi 190°C.
Sega kõik harissa-marinaadi komponendid köögikombainis ühtlaseks.
Pane kana töölauale või suurele lõikelauale, sikuta jalad "lahti". Libista sõrmed kananaha alla, alustades kaela poolt - esmalt rinnak, siis kintsud. Suru pool harissa-võist kananaha alla ühtlase kihina - pane või rinnakule, siis masseeri pealtpoolt üleni laiali naha vahele.
Nüüd määri ülejäänud harissa-või kananahale, nii et kana oleks üleni kaetud. Maitsesta soola-pipraga.
Küpseta 190-kraadises ahjus 15-20 minutit iga 400 g kohta (2 kg kana küpseb seega 75-120 minutit). Kontrolli kana küpsust torgates noaga kintsu pakseima koha peale - välja imbuv vedelik peaks olema läbipaistev ja mitte verine.
Tõsta kana vaagnale ja lase veidi "puhata". Siis lõika tükkideks ja serveeri.
Kõrvale sobib röstitud baklažaani ja suvikõrvitsa salat.
Retsept siit.
Harissa-kana
Ahjukana harissa-võiga. Lõuna-Aafrika telekoka Jenny Morrise retsept.