500 g maguskartulit e. bataati või keegelkõrvisat
1 tl (triiki) Cayenne'i pipart
1 tl (kuhjaga) jahvatatud vürtsköömneid
1 tl (triiki) kaneeli
1 sibul
2 eri värvi paprikat
1 punt värsket koriandrit (u 30 g)
2 eri värvi tšillikauna
2 x 400 g konservube - nt
cannellini, pinto, kidney ehk neeruube või hoopis kikerherneid
2 x 400 g konservitud ploomtomateid
laimi- või sidrunimahla
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200˚C.
Koori maguskartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks ja aseta ahjuplaadile. Puista peale veidike Cayenne'i, vürtsköömneid, kaneeli, soola-pipart ja nirista peale oliiviõli. Sega läbi, siis rösti 200-kraadises ahjus 45-60 minutit või kuni maguskartulid on kuldsed ja küpsed.
Samal ajal koori sibul, tükelda. Poolita paprikad, eemalda seemned ja tükelda viljaliha. Koori küüslauk ja viiluta. Nopi koriandrivartelt lehed, haki varred peeneks. Eemalda tšillidelt seemned, haki tšillid peeneks.
Kuumuta suures potis 2 sl õli keskmiselt tugeval kuumusel. Lisa sibul, paprika ja küüslauk ja prae segades umbes 5 minutit.
Lisa koriandrivarred, tšilli ja ülejäänud vürtsid. Kuumuta veel 5-10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed ja karamelliseeruma hakkavad. Sega aeg-ajalt.
Lisa konservitud oad (nõrutama ei pea eelnevalt!). Lisa konservitud ploomtomatid, suru tomatid puulusikaga veidi katki.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumus jalase 25-30 minutit podiseda, kuni roog on paksenenud ja veidi kokku keenud (kui liiga kuivaks kipub minema, lisa sorts vett).
Sega juurde röstitud maguskartulid ja suurem osa koriandrilehtedest, vajadusel timmi maitse soola-pipraga parajaks.
Lõpetuseks lisa veidi sidruni- või laimimahla, siis puista peale ülejäänud koriandrilehed.
Jamie Oliver soovitab seda (muidu veganlikku) köögiviljahautist serveerida jogurti või hapukoore, guacamole ja riisi või maisikrõpsudega.
Retsept siit.
Jamie vürtsikas köögiviljapada
Maguskartulite, paprikate ja ubadega vürtsikas köögiviljahautis, mida Jamie Oliver kutsub "Versatile veggie chilli".