Jamie vürtsikas köögiviljapada

Maguskartulite, paprikate ja ubadega vürtsikas köögiviljahautis, mida Jamie Oliver kutsub "Versatile veggie chilli".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g maguskartulit e. bataati või keegelkõrvisat

1 tl (triiki) Cayenne'i pipart

1 tl (kuhjaga) jahvatatud vürtsköömneid

1 tl (triiki) kaneeli

oliiviõli

1 sibul

2 eri värvi paprikat

2 küüslauguküünt

1 punt värsket koriandrit (u 30 g)

2 eri värvi tšillikauna

2 x 400 g konservube - nt

cannellini, pinto, kidney ehk neeruube või hoopis kikerherneid

2 x 400 g konservitud ploomtomateid

laimi- või sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200˚C.

Koori maguskartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks ja aseta ahjuplaadile. Puista peale veidike Cayenne'i, vürtsköömneid, kaneeli, soola-pipart ja nirista peale oliiviõli. Sega läbi, siis rösti 200-kraadises ahjus 45-60 minutit või kuni maguskartulid on kuldsed ja küpsed. 

Samal ajal koori sibul, tükelda. Poolita paprikad, eemalda seemned ja tükelda viljaliha. Koori küüslauk ja viiluta. Nopi koriandrivartelt lehed, haki varred peeneks. Eemalda tšillidelt seemned, haki tšillid peeneks. 

Kuumuta suures potis 2 sl õli keskmiselt tugeval kuumusel. Lisa sibul, paprika ja küüslauk ja prae segades umbes 5 minutit. 

Lisa koriandrivarred, tšilli ja ülejäänud vürtsid. Kuumuta veel 5-10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed ja karamelliseeruma hakkavad. Sega aeg-ajalt. 

Lisa konservitud oad (nõrutama ei pea eelnevalt!). Lisa konservitud ploomtomatid, suru tomatid puulusikaga veidi katki.

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumus jalase 25-30 minutit podiseda, kuni roog on paksenenud ja veidi kokku keenud (kui liiga kuivaks kipub minema, lisa sorts vett). 

Sega juurde röstitud maguskartulid ja suurem osa koriandrilehtedest, vajadusel timmi maitse soola-pipraga parajaks. 

Lõpetuseks lisa veidi sidruni- või laimimahla, siis puista peale ülejäänud koriandrilehed. 

Serveerimine:

Jamie Oliver soovitab seda (muidu veganlikku) köögiviljahautist serveerida jogurti või hapukoore, guacamole ja riisi või maisikrõpsudega. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral valmista korraga 2 x või 3 x kogus hautist. Pane portsjonite kaupa sügavkülma. 
  • Retseptis on 2 eri värvi tšillit. Vali tšillid, mis sobivad Sinu sööjate taluvusastmega. 
  • Algretseptis kasutas Jamie Oliver maguskartuleid, aga nende asemel võib edukalt kasutada ka keegelkõrvitsat või tavalisi kartuleid. 
  • Sibulate asemel võib kasutada porrut või talisibulat.
  • Cayenne'i asemel võib võtta tavalist paprikapulbrit.
  • Koriandri asemel võib kasutada värsket basiilikut või üldse ürdid ära jätta. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR